Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Cihaz Listesi

'Cihaz Listesi' sayfasında, Keenetic cihazınıza bağlı cihazları, bu bağlantıların durumunu ve hızlarını, cihazlara atanmış IP adresini ve diğer bilgileri görebilirsiniz. İnternet erişimini kısıtlayabilir, ev ağınızdaki bağlı cihazları kaydedebilir, kayıtsız cihazların internet erişimini kısıtlayabilir ya da Wake-on-LAN -WoL- (LAN üzerinden uyandır) özelliği ile bağlı kablolu cihazları uyandırabilirsiniz (Not: WoL özelliğini kullanabilmeniz için istemci cihazınızın da bu özelliği desteklemesi gerekir.)

Kayıtlı cihazlarınız için, sabit bir IP adresi atayabilir hız limiti tanımlayabilirzamanlayıcı oluşturabilir veya ağ yönlendirme kuralı (port forwarding) oluşturabilirsiniz.

Yukarıdaki özelliklere ek olarak , istemcilerin MAC adreslerini kullanarak erişim listesi oluşturabilir ve kablosuz ağ erişim kontrolü ayarları yapılandırabilirsiniz. ('Beyaz' ve 'Kara' liste). Bu ayar ayrıca 'Kablosuz ACL (Erişim Kontrol Listesi)' sayfasından da yapılabilir.

device_lists1_en.png

İpucu

Belirli bir segmentteki kayıtsız tüm cihazların internet erişimini engellemek istiyorsanız, bunu bu ilgili segment sayfasında yapabilirsiniz. 'Kayıtsız cihazlar için bağlantı kuralı' bölümünde, 'İnternet erişimi yok' profilini seçin.

device_lists2_en.png