Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

İnternet Bağlantısının Kontrol Etme (Ping Kontrolü)

Keenetic ile aynı anda çoklu ISP bağlantısı (Multi-WAN) sağlayabilir ve kesintisiz İnternet sürekliliği doğrulaması (Ping Kontrolü) yapabilirsiniz. Ping Kontrolü, belirli bir ağ hostunu sorgulayarak İnternet bağlantısının olup olmadığını tespit eder. Ana İnternet Servis Sağlayıcınızın internetten kopması yada kesilmesi halinde router otomatik olarak yedek internet bağlantısına bağlanacaktır.

Kablolu bağlantılar IPoE (PPPoEPPTP ve L2TP protokolleri ile sağlayıcı doğrulamalı) ve WISP, ADSL / VDSL için İnternet sürekliliği kontrolünü konfigüre edebilirsiniz. 3G/4G USB modem ile İnternet bağlantısından yararlanıyorsanız Ping Kontrolü özelliği daha çok işinize yarayacaktır.

Önemli

Keenetic, kullanıcı yardımı olmadan USB modemin bağlı olduğu güç kaynağını yönetebilmektedir. Modern modemlerin çoğu, router’dan bağımsız çalışan cihazlardır. Bu bir yandan iyi bir özellik olmakla birlikte, çoğu kompakt USB-modemin dizüstü bilgisayarda öncelikle aralıklı olarak çalışmaya yönelik tasarlandığı, devamlı çalışmaya uygun olmadığı, kopma ve takılma sorunlarının yaşanabildiği unutulmamalıdır. Ping Kontrol özelliği sayesinde Keenetic, bir sebeple İnternet’in olmadığını kendisi tespit eder ve tekrar bağlantı sağlanabilmesi için güç kaynağına bağlı modemi otomatik olarak yeniden başlatır.

Ping Kontrolünü konfigüre etmek zahmetli bir iş değildir. Tek yapmanız gereken desteklenen bir USB modemi Keenetic’e bağlamak ve modemin algılandığından, kullanıma hazır olduğundan emin olmaktır (bu adımı ‘Sistem İzleme’ sayfasında bulunan web arayüzünden yapabilirsiniz). Bir USB modem Keenetic’e bağlandığında Ping Kontrolünü özelliği otomatik olarak etkin konuma geçer. Ping Kontrolü, kontrol yöntemi olarak ‘Varsayılan’ (‘Otomatik’) modu kullanır.

pingcheck01-en.png

Bu mod, Ping Kontrol özelliği kurulumunu sıradan kullanıcılar (ek parametreleri bilmek istemeyen kullanıcılar) için basitleştirmek amacıyla tasalanmıştır. google.comfacebook.comyahoo.com gibi hostların TCP/443 (HTTPS) port üzerindeki geçerliliği kontrol edilir. Bu port kural gereği erişime açıktır. Hostlarla bağlantı kurulamıyorsa router, modem arayüzünü yeniden başlatarak yeniden bağlantı sağlamayı dener veya yedek bağlantının olduğu durumlarda yedek kanala otomatik olarak yeniden bağlanır.

In addition to the default functionality, it is possible to configure the Ping Check function by yourself. For details, refer to the instruction Ping Check fine-tuning.