Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

PPPoE pass-through

Router cihazınızdaki yerleşik PPPoE istemcisinin yanı sıra, LAN bağlantısı olan diğer cihazlarınızı router aracılığıyla harici sunucuya bağımsız bir PPPoE bağlantısı kurmasına izin vermek için Keenetic cihazlarda PPPoE pass-through mekanizmasını etkinleştirebilirsiniz. Örneğin; router cihazına bağlı sunucunuzda PPPoE bağlantısı kurmanız ve ISP üzerinden özel bir IP almanız gerektiğinde bu ayarı kullanabilirsiniz.

PPPoE bağlantısını test etmek için de PPPoE pass-through mekanizmasını kullanabilirsiniz. Yönlendirici herhangi bir nedenle ISP sunucusuyla PPPoE bağlantısı kuramıyorsa, PPPoE pass-through mekanizmasını etkinleştirebilir ve bilgisayardan bir bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.

PPPoE pass-through mekanizması yalnızca hostdan bir PPPoE bağlantısı kurmanız gerektiğinde geçerlidir. Bu mekanizmanın yönlendiricinin PPPoE istemcisi ile bir ilgisi yoktur.

PPPoE pass-through özelliğini web arayüzde 'Ev ağı' bölümünden aktif hale getirebilirsiniz. Bu seçeneği etkinleştirin ve 'Bağlantı için' alanında harici PPPoE sunucusunun bulunduğu port veya bağlantıyı belirtin.

pppoe-pass-th-01-en.png
Windows 10 yüklü bir bilgisayarda PPPoE bağlantı nasıl oluşturulur?

Windows'ta 'Ayarlar' bölümüne gidin. 'Ağ ve İnternet' bölümünde 'Çevirmeli' menüsüne gidin ve ardından 'Yeni bir bağlantı kur' kısmına tıklayın.

pppoe-pass-th-02-en.png

İnternet'e Bağlan (İnternet'e geniş bant veya çevirmeli bağlantı kurun). kısmını seçin ardından İleri'yi tıklayın.

pppoe-pass-th-03-en.png

Geniş Bant (PPPoE). kısmını seçin

pppoe-pass-th-04-en.png

İnternet servis sağlayıcıdan aldığınız kullanıcı adını Kullanıcı adı kısmına, şifrenizi Parola kısmına yazın ve Bağlan'a tıklayın.

pppoe-pass-th-05-en.png

Ardından oluşturduğunuz PPPoE Genişnbant bağlantıya bağlanın.

pppoe-pass-th-06-en.png