Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Firewall ve port yönlendirme kuralları için çalışma takvimi oluşturma

Çalışma takvimi sadece İnternet erişimi ve ev ağına bağlı aygıtların erişimini değil, aynı zamanda firewall ve port yönlendirme kurallarını da yönetmenize olanak tanır. Firewall ve port yönlendirme kurallarını etkinleştirmek/devre dışı bırakmak üzere çalışma takvimi oluşturabilirsiniz.

Firewall kurallarını 'Firewall' sayfasından, port yönlendirme kurallarını ise 'Port yönlendirme' sayfasından ekleyebilirsiniz. Bir kural oluştururken veya oluşturulmuş bir kuralı düzenlerken ‘Çalışma takvimi’ alanını kullanabilirsiniz. Daha önce oluşturulmuş bir takvim çalışma takvimi alanında belirtebilir veya yeni bir çalışma takvimi ekleyebilirsiniz.

Öncelikle yapacağınız işleme uygun bir firewall kuralı ya da port yönlendirme kuralı oluşturun. Ardından yeni bir çalışma takvimi oluşturmak için ‘Çalışma takvimi’ alanından ‘Zamanlama ekle’ye tıklayın.

Firewall kuralına bir örnek verelim:

sch_firewall_01-en.png
sch_firewall_02-en.png

Kuralların konfigürasyonuyla ilgili ayrıntılı bilgi için 'Firewall' başlıklı yazıya bakın.

Port yönlendirme kuralına bir örnek verelim:

sch_firewall_03-en.png
sch_firewall_04-en.png

Kuralların konfigürasyonuyla ilgili ayrıntılı bilgi için 'Port yönlendirme' başlıklı yazıya bakın.

Önemli

The schedule depends directly on the current time, which is set in the router. Make sure that on the 'General Settings' page in the 'System Settings' section, the 'Set Time Automatically' option is enabled and 'Time Zone' is selected correctly. You can see the current time on the 'System Monitor' page in the 'About' section.