Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Ek modlardan birinde çalışan bir Keenetic cihazında ağ arayüzüne erişim sağlama

Keenetic Air (KN-1610) ve Lite (KN-1310) modellerinin arkasında bulunan özel 4-konumlu donanım anahtarı çalıştırma modunu seçmek için kullanılır. Diğer Keenetic modellerinde çalışma  modunu ağ yapılandırıcı’dan değiştirebilirsiniz.

Set the A/B mode switch to B. The operating mode switch is located on the side of the router.

access-additional-mode-01-en.png

If your router is equipped with a 4-position mode switch (on the back of the router), move the switch to the appropriate mode.

access-additional-mode-02-en.png
  • A — Router

  • B — Kablolu cihazlar için adaptör (client)

  • C — Wi-Fi genişletici

  • D — Wi-Fi erişim noktası

Tek yapmanız gereken anahtarı istediğiniz moda çevirmek ve Keenetic’in yeniden başlamasını beklemek.

On other Keenetic models that do not have a mode switch on the case, the mode change can be done in the web interface.

Tüm 4 modun ayrıntılı açıklamasına ‘'Sistem çalıştırma modları’nda yer alan yazıdan ulaşabilirsiniz.

Önemli

Ek çalışma moduna (AdaptörTekrarlayıcı veya Erişim Noktası) geçtiğinizde Keenetic ağ yapılandırıcısı aynı adresi kullanmayacaktır (192.168.1.1 veya my.keenetic.net).

Ek çalışma modunda Keenetic aygıtınızın ağ yapılandırıcısına nasıl erişim sağlayacağınız aşağıda gösterilmiştir.

Önemli

Tüm ek modların düzgün çalışması için Keenetic’in bağlanacağı ağda bir DHCP sunucunun çalışıyor olması gerekmektedir. Bunun için ana yönlendiricinin ağdaki istemci aygıtlara IP adreslerini otomatik olarak ataması gerekmektedir.

Ek moda geçtikten sonra Keenetic ağ yapılandırıcısı, ana yönlendiricinin atadığı yeni IP adresi üzerinden kullanılabilir olacak ve ana yönlendiricinin ağ yapılandırıcısında gösterilecektir.

Keenetic’in 'Yönlendirici' modun da, ‘Cihaz Listesi’ sayfasından istemci IP adreslerini görüntüleyebilirsiniz. Örneğin:

access-additional-mode-03-en.png

Bizim verdiğimiz örnekte, ‘Erişim Noktası’ modunda olan bir Keenetic aygıtı, ana yönlendiriciden 192.168.1.81 IP adresi almış görünüyor. Bu IP adresi, yerel ağdan erişim sağlamak için kullanılacak. Bu IP adresi ile sonrasında cihazınızın web ara yüz sayfasına erişebilir ve Wi-Fi ağı adını - şifresini veya kanalını değiştirmek gibi ek ayarlar yapabilirsiniz.

Önemli

Ağınızda herhangi bir DHCP sunucusu bulunmuyor yada kapalı ise, cihazınızın web ara yüz sayfasına erişmek için 192.168.1.3 statik IP adresi kullanmanız gerekir. Bu adres, web arayüzüne bağlanmak istediğiniz ancak aygıtınızın ağda bir IP adresi almadığı durumlarda kullanabileceğiniz, Keenetic’te ön ayarlı olan geçici bir servis IP adresidir.

Bilgisayarın ağ bağlantı ayarlarından 255.255.255.0 maske olacak şekilde IP adresini manüel olarak 192.168.1.4 ~ 192.168.1.254’e ayarlayın.  Bizim verdiğimiz örnekte IP adresini 192.168.1.30 olarak ayarladık).

access-additional-mode-04-en.png

Ardından aygıtın ağ yapılandırıcısına erişim sağlamak için 192.168.1.3 IP adresini internet tarayıcınıza girin.

access-additional-mode-05-en.png

Yukarıdaki ayarlar doğru yapıldığında, Keenetic ağ yapılandırıcısının ek modlardan birinde çalıştığını göreceksiniz.

After making the necessary settings in the web interface, revert the network adapter settings to obtain an IP address automatically.

İpucu

If you do not have access to the main router's web interface, you can find your Keenetic's IP address using any app for scanning and identifying devices on the local network.