Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

DNS Sunucu Ekleme

Web arayüzünün farklı bölümlerinde Keenetic yönlendiriciye alternatif bir DNS sunucusu ekleyebilirsiniz. Bu makalede, yapılandırmadaki farklılıkları açıklayacağız.

Aşağıdaki sayfalara alternatif bir DNS sunucusu ekleyebilirsiniz:

  • 'Ev Ağı segment' (DHCP sunucu ayarlarında);

  • 'Kablolu' / 'Kablosuz ISS' / 'DSL bağlantısı' (IP ayarlarında);

  • 'İnternet güvenliği' ('DNS sunucuları' bölümü).

Ev ağınızın gelişmiş DHCP ayarlarına bir DNS sunucusu ekleyebilirsiniz.

custom-dns-set-01-en.png

Buraya girilen DNS adresleri, DHCP üzerinden ev ağınızdaki cihazlara atanacaktır. Ve bu durumda, cihazlar bu adreslerle Keenetic DNS-proxy yönlendiricisiyle değil doğrudan erişecek.

Yukarıdaki ayarları yapmazsanız, ev cihazları Keenetic DNS proxy sunucusuna hitap eder ve daha sonra bu istekleri listesindeki DNS sunucularına iletir.

Keenetic DNS proxy sunucu listesi, bir sağlayıcıdan alınan ve İnternet bağlantısı sayfasının 'İnternet' bölümüne ('Kablolu' / 'Kablosuz ISS' / 'DSL bağlantısı') veya 'DNS sunucuları' bölümüne manuel olarak girilen DNS adreslerini içerir 'İnternet güvenliği' sayfasına gidin.

custom-dns-set-02-en.png
custom-dns-set-03-en.png

Son iki ayar arasındaki tek fark, ilk durumda DNS sunucusu adresinin geçerli İnternet bağlantısına bağlanması ve ikinci durumda, yönlendiricinin herhangi bir bağlantısına bağlanması mümkündür. Birden çok sağlayıcıya bağlantınız olduğunda bağlanma gerekir ve her biri için farklı DNS yapılandırmanız gerekir.

Yalnızca DNS listesindeki kullanıcı tanımlı sunuculara izin vermek ve sağlayıcı sunucularını kullanmamak için, tüm bağlantılar için 'DNS Yoksay' seçeneğini etkinleştirmeniz gerekir.

custom-dns-set-04-en.png

Sağlayıcı oturum açma adı ve parola yetkilendirmesi kullanıyorsa, ilgili PPPoEPPTP veya L2TP bağlantı ayarlarında aynı seçenek etkinleştirilmelidir.

Daha fazla bilgi İnternet Servis sağlayıcınızın atadığı DNS sunucularını yok sayma makalesine bakınız.