Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

PPTP / L2TP ile İnternet bağlantısı

ISP ağlarda PPTP ve L2TP sık sık kullanılmaktadır. Bu protokollerin başlıca avantajı verilerin İnternete güvenle aktarılmasıdır. En yaygın kullanılan yöntem olarak PPTP protokolü ile bağlantı kurmaya yönelik bir örneği aşağıda inceleyeceğiz. L2TP bağlantısı aynı şekilde konfigüre edilmektedir.

‘İnternet’ menüsünün altında bulunan ‘Kablolud’ sayfasından ‘İSS kimlik doğrulama (PPPoE / PPTP / L2TP)’ , menüsünde 'TTür (Protokol)' alanında, konfigüre etmek istediğiniz bağlantı türüne göre 'PPTP' veya 'L2TP' değerini belirtin. ‘Sunucu adresi’ alanına IP adresini veya PPTP ya da L2TP alan adını girin. İnternet bağlantısı için ISP tarafından sağlanan kullanıcı oturumu ve şifreyi sırasıyla ‘Kullanıcı adı’ ve ‘Şifre’ alanlarına girin.

pptp-01-en.png

Gelişmiş ayarların yer aldığı alanları görüntülemek için ‘Gelişmiş PPTP ayarlarını göster’e tıklayın.

pptp-02-en.png

PPTP bağlantısı veri şifreleme (MPPE) kullanıyorsa, buna karşılık gelen seçeneği etkinleştirin.

İnternet erişimi için IP adresiniz ISP’niz tarafından otomatik olarak atanmış ise 'IP konfigürasyonu' alanını ‘Otomatik’ ayarlı olacak şekilde bırakın.

ISP’niz sabit (statikIIP adresi sağlamış ise 'IP yapılandırması' alanından ‘Manüel’i seçin ve ekrana gelen ‘IP Adresi’’ ve ‘Uzak IP’ alanlarında IP adresi ve ağ geçidi adresini belirtin. Örneğin:

pptp-03-en.png