Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Tanılama

Karmaşık kurulum veya sorun giderme konularını çözmek için hata ayıklama bilgileri gereklidir.

Tanı Sayfasında ağ bağlantılarını kontrol edebilir, router sistem günlüğünü görüntüleyebilir ve kaydedebilir, Ağ paket yakalama (Packets Capture) özelliğini konfigüre edebilir, hata ayıklama modunu etkinleştirebilir ve kullanılan portlarla etkin bağlantı listesini görüntüleyebilirsiniz.

  1. Self-test file. Refer to the Saving the self-test file instructions for more information.

    To save the self-test file from the 'Diagnostics' page in the 'Self-diagnostics' section, click on 'Download the self-test file'.

    diagnostics-01-en.png

    The web browser will download the file. If the Save File window appears, specify the location (the folder in which the file will be saved) and press 'Save' or 'OK'.

    You can open the self-test.txt system file for viewing in any text editor.

  2. Sistem Günlüğü kısmında, sistem olaylarının günlük kaydının tutulduğu sistem günlüğünü görüntüleyebilirsiniz. Sistem günlüğünü görüntülemek için ‘Günlüğü göster’e tıklayın. Günlüğü (system log.txt dosyası) kaydetmek için ‘Bilgisayara kaydet’e tıklayın. Keenetic Whole-Home router’lar, sistem iletilerini (günlük kaydını) toplamak ve saklamak için tasarlanan özel Syslog sunucuya uyarıları ve sistem iletini kapsayan bir sistem günlüğü gönderebilir. Bunun için ‘Syslog kullan’ seçeneği etkinleştirin ve karşınıza çıkacak ‘Sunucu Adresi’ alanında ‘Syslog sunucunun IP adresini’ belirtin.

  3. Network connection test.

    Ağ bağlantı testi' kısmında, ping ve traceroute ağ özelliklerinden yararlanarak bağlantıyı doğrudan Keenetic cihazınızdan test edebilirsiniz. ‘Host adres’ alanına, test etmek istediğiniz host IP adresini veya alan adını girin ve ardından ‘Testi başlat’a tıklatın. Daha fazla ayar konfigürasyonu için ‘Ayarları göster’e tıklayın.

    diagnostics-02-en.png
  4. Packet capture.

    In the 'Packet Capture' section, you can enable capturing network traffic passing through the selected interface of your Keenetic. You may find more information in the article Network packets capture.

  5. Active connections. A separate 'Active connections' tab displays a list of active connections with the ports used. For example:

    diagnostics-03-en.png
  6. Hata ayıklama modu

    Hata ayıklama modu’ kısmında, İnternet bağlantıları (IPoE, PPPoE, L2TP, PPTP, UsbModem, IPv6) ve DHCP sunucu/istemci için sistem olayı günlük kaydına ilişkin ayrıntılı bilgileri kapsayan gelişmiş tanıları etkinleştirebilirsiniz.

    Önemli

    Teknik destek mühendisinden talep olmadıkça hata ayıklama modunu etkinleştirmeyin. Birincil tanılamaları teknik desteğe göndermek istiyorsanız sistem dosyasını 'Self-test’ sistem dosyası kaydetme' başlıklı yazıda yer alan Talatlara göre kaydedin ve destek servisine gönderin.

    Servis mühendisi hata ayıklama modunu etkinleştirmenizi istemişse sırasıyla aşağıdaki adımları uygulayın. ‘Hata ayıklama modunu etkinleştir’e tıklayın.

    diagnostics-04-en.png

    Önemli

    Hata ayıklamayı etkinleştirdikten veya devre dışı bıraktıktan sonra mevcut bağlantıların mecburen yeniden kurulması gerekecektir.

    Dolayısıyla, hata ayıklama modunu, ISP bağlantısının kopma sebeplerini görmek için devreye almak istiyorsanız, ilk planlı yeniden bağlantıdan sonra aynı olay yaşanıncaya kadar bekleyin.

    Hata ayıklama modu etkinleştirildikten sonra hata ayıklama başlangıç tarihi ve saati belirecektir.

    diagnostics-05-en.png

    Sorun meydana geldiğinde veya tekrarlandığında ‘Hata ayıklamayı durdur’a basın.

    Bunun ardından, tüm gerekli hata ayıklama bilgilerinin yer aldığı self-test.txt dosyası, bilgisayara otomatik olarak karşıdan yüklenecektir. self-test.txt tanı dosyası tanı bilgilerinin yanı sıra, günlük dosyası ve konfigürasyon dosyasından alınan verileri de kapsamaktadır. Bu haliyle online tanı dosyası, sorun giderme amacıyla teknik destek ekibimize yönlendirilebilir.

    Önemli

    Dosyayı teknik destek ekibiyle paylaşacağınız için self-test.txt dosyasındaki ayarlar, güvenlik sebebiyle şifreleri içermemektedir.