Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Ethernet üzerinden internet bağlantısı

Keenetic router cihazları, IPoEPPPoEPPTPL2TP802.1xVLAN 802.1q gibi tüm ethernet hattı bağlantılarını destekler. Tüm bu metotlar IPv4 ve IPv6 bağlantı türünü destekler.

Aynı şekilde, örneğin önceden kurulmuş bir İSS donanımı gibi ethernet portlu bir PON terminali veya xDSL/DOCSIS/Kablo modem üzerinden internete bağlanmak da mümkündür.

İSS'den gelen ve en az CAT 5e kategorisine uyan, 100 metreyi aşmayan ve standart 8 pimli RJ-45 konektöre tutturulmuş bir Ethernet kablosu yönlendiricinin yerleştirileceği yerde konumlanmış olmalıdır. Bu kablo normalde yönlendiricide bulunan Port 0 (WAN/İnternet) portuna bağlanmalıdır.

Önemli

Önemli: İSS ile olan sözleşmeniz bilgisayarınız ya da başka bir cihazın MAC adresini belirtiyorsa, Ethernet hattı kablosunu bağlamadan önce İSS'nize başka bir cihaz kullacağınızı ve Keenetic’in WAN MAC adresini belirtmeniz önerilir. Keenetic cihazının MAC adresi etiketine basılı olarak bulunabilir. Alternatif olarak, Keenetic cihazının MAC adresini İSS'in kayıt yaptığı MAC adresiyle değiştirmeniz de mümkündür. Bu değişikliği kurulum esnasında 'WAN MAC adresini değiştirme' adımlarını takip ederek gerçeklteştirebilirsiniz.

İSS servisine bağlanmanın en yaygın ve en kolay yapılandırılabilen yolu, 'özel veya kiralanan hat bağlantısı' olarak da adlandırılan IPoE (Ethernet üzerinden İnternet Protokolü) bağlantı yöntemidir.Bu yöntem, internete erişmek için bir giriş ve şifre doğrulama gerektirmez. Yapmanız gereken tek şey İSS kablosunu yönlendiricinin 0 numaralı portuna bağlamak. Ardından, Wi-Fi ağına veya diğer Ethernet portlarından birine bağlı herhangi bir ev cihazı internet'e erişebilir.

Fakat bazı durumlarda İSS size bir IP adresi atamış olabilir. Bu gibi durumlarda bu IP adresi ve ayarlar router cihazının İnternet Servis Sağlayıcı ayarlarında belirtilmelidir. Bu aşamayı gerçekleştirmek için Keenetic web arayüzde İnternet menüsü altında bulunan 'Kablolu' bölümüne gidin. IP ve DNS ayarları bölümünde 'IIP yapılandırması' bölümünü Manuel seçin ve gerekli alanları İSS'den alacağınız bilgiler yardımıyla elle girin.

static-ip-01-en.png

Servis sağlayıcıdan verilen IP adresini IP adresi alanına yazın.İSS'niz IP adresi ile birlikte alt ağ maskesi, varsayılan ağgeçidi ve DNS bilgilerini de sizinle paylaşmalıdır. İSS'den aldığınız bu bilgileri uygun alanlara doğru formatta giriniz. Örneğin:

static-ip-02-en.png