Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Sistem ayarları ve yönetici (admin) şifresi sıfırlama (Reset)

Bazı durumlarda Keenetic cihazınızı fabrika ayarlarına getirmeniz gerekebilir, yani kullanıcı ayarlarınızı fabrika ayarlarına geri döndürür. Örneğin, yönlendiricinizi yeniden yapılandırmak istiyorsanız (tüm kullanıcı ayarlarını silin) veya web arayüzüne erişmek için şifrenizi kaybettiyseniz / unuttuysanız.

Önemli

A factory reset will erase all user settings. Regardless of the current operating mode, it will go into Router mode after resetting the device to factory defaults.

After that, you will need to configure the router to connect to the Internet. Before resetting, make sure that you have all the information you need to configure the connection. If you don't know what settings to connect to the Internet, contact your ISP for that information.

İpucu

Doğru sıfırlama (Reset) işlemi yapmak için tüm ağ kablolarını geçici olarak Keenetic cihazınızdan çıkarmanızı öneririz.

Start-config yapılandırma dosyasını kaydetme' bölümünde anlatıldığı gibi bir sıfırlama işlemi gerçekleştirmeden önce ayarlar dosyasını (yapılandırma dosyası startup-config) kaydedin.

Fabrika ayarlarını geri yüklemek (Reset) için aşağıdaki yolları kullanın:

  1. 'Sıfırla' (Reset) düğmesi.

    Fabrika ayarlarını geri dönmek (Reset) için bu yol yönlendiricinin web arayüzüne bağlanamadığınızda kullanılabilir (örneğin, bir web arayüzü sayfasını açamıyorsanız veya şifrenizi unuttuysanız).

    The device has the Reset button on it. You can find it on the same side of the Keenetic where the rest of the ports are placed (the button's location depends on the model).

    reset1-en.png

    Sıfırlama işlemi sırasında, cihazın durumunu gösteren 'Durum' göstergesine (en solda) dikkat etmek önemlidir.

    reset2-en.png

    Keenetic'inizi fabrika ayarlarına döndürmek için (Reset) aşağıdaki adımları izleyin:

    • Keenetic cihazınızın adaptörünü takın ve cihazın tamamen açılmasını bekleyin.

    • İnce bir nesle ile (örneğin bir ataç yada kürdan) kullanarak 'Reset' düğmesine basın ve ön paneldeki 'Durum' göstergesi sık sık yanıp sönmeye başlayana kadar basılı tutun (genellikle 10 ila 12 saniye sürer) ve ardından reset tuşuna basmayı bırakın.

    • Bundan sonra, Keenetic varsayılan ayarlarla (fabrika ayarları) yeniden başlatılır.

  2. Web arayüzü.

    'Sistem ayarları' sayfasına gidin. Sistemi yeniden başlatma' bölümünde, 'Tüm ayarları sıfırla' butonunu göreceksiniz. Tüm kullanıcı ayarlarını silmek (Reset) cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürmek için tıklayın.

    reset3-en.png

    Karşınıza ‘Yapılandırılmış ayarlar kaldırılıyor’ uyarı ekranı gelecektir, Fabrika ‘Ayarlarına dönmek istiyor musunuz?’ sorusuna büyük harfler ile ‘RESET’ yazarak ‘Ayarları Sil’ butonuna tıklayın.

    reset4-en.png

    Bundan sonra, Keenetic varsayılan ayarlarla (fabrika ayarları) yeniden başlatılır.