Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

KeeneticOS işletim sistemi otomatik yazılım güncelleme

Keenetic yönlendiricilerde, yerleşik KeeneticOS (işletim sistemi/ürün yazılımı) yükseltmesi, herhangi bir kullanıcı müdahalesi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilebilir. 'Genel sistem ayarları' sayfasında, 'KeeneticOS güncellemesi ve bileşen seçenekleri' bölümünde, 'KeeneticOS otomatik güncellemeleri' seçeneği varsayılan olarak etkindir.

auto-update1-en.png

Otomatik güncelleme etkinleştirildiğinde, Keenetic yönlendirici herhangi bir zamanda gerçekleşebilecek herhangi bir bildirimde bulunmadan otomatik olarak bir güncelleme gerçekleştirir. Bu süre, diğer şeylerin yanı sıra sunucudaki yüke bağlı olarak güncelleme sunucumuz tarafından belirlenir.

İşletim sisteminin otomatik güncellemeleri için bir program ayarlamak da mümkündür. Bu durumda otomatik güncelleme belirtilen süre içerisinde gerçekleşecektir. Varsayılan ayar 'Herhangi bir zamanda' şeklindedir.

auto-update2-en.png

Bir program eklerken, programın çalışma saatlerine (otomatik güncellemeye izin verileceği saat) karşılık gelen alanları vurgulayın ve çalışma dışı saatleri renksiz bırakın. Örneğimizde, yukarıdaki ekran görüntüsünde, otomatik güncelleme için 01:30 ile 05:00 arasındaki alan vurgulanmıştır.

Önemli

Genellikle, sunucumuzdaki otomatik güncelleme, yayınlandıktan hemen sonra başlatılmaz biraz zaman alır (yaklaşık 1-2 hafta) ve yalnızca sürümün kararlı olduğundan emin olduktan sonra sunucumuzda otomatik güncelleme mekanizması etkinleştirilir. Ancak o zaman sürüm, bu özelliğin etkinleştirildiği cihazlarda otomatik güncelleme için kullanılabilir olacaktır. Hangi sürüm için otomatik güncellemeye izin verileceğine karar vermek Keenetic'e bağlıdır.

KeeneticOS için otomatik güncellemeler kademeli olarak gerçekleşir. Yeni sürümler, piyasaya sürüldükten sonraki birkaç hafta içinde tüm Keenetic cihazlarına yüklenebilir. Ancak, diğer etkenlerin yanı sıra sunucu yüküne ve güncellenen cihaz sayısına bağlı olarak, yeni bir sürüm yayınlandıktan çok sonra otomatik güncellemelerin gerçekleşmesi de mümkündür. Tipik olarak kararlı sürüm otomatik güncellemelerinin sıklığı yılda yaklaşık 6 defadır.

Otomatik güncellemenin amacı, yayınlandığında tüm cihazların yeni bir işletim sistemi sürümüne en kısa sürede ulaşmasını sağlamak değil, kullanıcı katılımı olmadan cihazların işletim sisteminin eski sürümlerinde kalmamasını ve güncellemenin otomatik olarak yapılmasını sağlamaktır.

Bir güncellemeyi indirip kurduktan sonra yönlendirici otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. Keenetic üzerinde (veya aracılığıyla) önemli görevler gerçekleştiriliyorsa ve zorunlu güncelleme veya yanlışlıkla yeniden başlatma istenmiyorsa, 'KeeneticOS otomatik güncellemeleri' seçeneğini devre dışı bırakın.

Bu durumda, 'Sistem panosu' başlangıç sayfasında yeni güncellemeleri kendiniz kontrol etmenizi ve 'Güncellemeyi yükle' düğmesini tıklayarak bunları yüklemenizi öneririz.

Automatic update of your router will not work if the device reboots, shuts down or loses connection to our server more than once a day. In this case the server will consider that Internet connection is unstable and will not perform auto update for such a device.

Not

The KeeneticOS update process is optimized to run in the background to minimize system downtime. Keenetic routers have dual flash memory with active and backup KeeneticOS images to ensure trouble-free automatic updates. When a new version of the operating system is released, the device will first download, save, and verify the integrity of the KeenetiOS image in the backup section without interrupting the main operation. The Keenetic device will then reboot with the updated version of KeeneticOS. Internet access will only be briefly interrupted while your device reboots.

Not

3 KeeneticOS güncelleme kanalı mevcuttur:

fw-upd-08-en.png
  • Kararlı (Önerilen): Bu kanaldaki güncellemeler tamamen test edilmiştir ve tüm kullanıcılara kurulum için önerilir. Resmi bültenler yaklaşık iki ayda bir yayınlanır.

  • Önizleme: Bu kanalı seçerek en son güncellemeleri, performans iyileştirmelerini ve yeni özellikleri minimum riskle ilk deneyimleyenlerden biri olabilirsiniz. Önizleme sürümleri ayda iki kez yayınlanır.

  • Geliştirici: Test kanalı haftalık olarak güncellenir ve topluluğumuza şu anda ne üzerinde çalıştığımızı gösterir. Test yapıları hatalar içerebilir.

    Önemli

    Be careful when installing Dev builds! Before installing the KeeneticOS version from the Developer channel, it is recommended to make a backup copy of the current router configuration by saving the startup-config.txt file and the KeeneticOS image file with the current set of operating system components installed on your Keenetic router. This will allow you to quickly restore the device configuration to its previous state if necessary. Refer to the Updating KeeneticOS by a system file article.

KeeneticOS güncelleme kanalını seçip 'KeeneticOS otomatik güncellemeler' seçeneğini etkinleştirerek, yalnızca belirli bir kanaldan otomatik güncellemeler alabilirsiniz.

fw-upd-09-en.png