Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

BitTorrent istemcisi aracılığıyla torrentleri indirme sorunu neden ortaya çıkabilir?

Yerleşik BitTorrent istemcisi aracılığıyla torrentleri indirme sorunu neden ortaya çıkabilir? Torrent indirmiyor, hata bildirilmiyor, indirme işlemi donmuş durumda. Ve aynı torrent, bilgisayarınızdaki torrent istemci programı aracılığıyla başarıyla indirilebiliyor.

Yerleşik BitTorrent istemci ayarlarında aşağıdaki seçenekleri etkinleştirin: Yerel Eş Bulma (LPD), DHTuTP ve Eş değiştirme (PXE).

Bu seçeneklerin etkinleştirilmesi torrent istemcisinin tohumlama (seed)  (dağıtma) istemcilerini bulmasına yardımcı olacaktır.

tor-dht.png

LDP'yi (Yerel Eş Bulmaetkinleştir — protokol, BitTorrent dosya değişim sistemi için bir uzantıdır. BitTorrent eşlerinin algılanmasını ve böylece ISP kanalından geçen trafiğin azaltılmasını ve yerel alan ağı (LAN) bant genişliğinin kullanımını en üst düzeye çıkarmayı mümkün kılar.

DHT'yi (Dağıtılmış Karma TablosuEtkinleştir — protokol, BitTorrent istemcilerinin bir izleyici kullanmadan birbirlerini bulmalarına izin verir, izleyicinin erişilemediği dönemlerde katılımcıları desteklemek için izleyicideki yükü azaltmayı sağlar. DHT, izleyici olmadan dağıtım sağlar.

Önemli Not! : Keenetic, daha fazla kaynağını etkileyebilecek olan DHT ile kullanacaktır.

UTP'yi etkinleştir — protokol, veri alışverişinin TCP protokolünden daha hızlı olduğu UDP protokolü üzerinden çalıştığı için daha hızlı indirmeler sağlar.

Önemli Not! : Keenetic, daha fazla kaynağını üretkenliğini etkileyebilecek olan μTP ile kullanacaktır.

Eş değişimini (PEXetkinleştir — üye listelerini değiştirmek için BitTorrent protokolünün uzantısı.