Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

PPPoE ile İnternet bağlantısı

ADSL / VDSL üzerinden internete bağlanırken en sık kullanılan yöntem PPPoE’dir. Ancak bazı durumlarda bu bağlantı türü, özel bir Ethernet ağı üzerinden İnternet sağlayan ISP’ler tarafından da kullanılmaktadır.

Kablolu Bağlantılar’ sayfasından İSS kimlik doğrulama (PPPoE / PPTP / L2TP)’ , 'TTür (Protokol)' alanına 'PPPoE' seçin.

Ardından İnternet bağlantısı için ‘Kullanıcı adı’ ve ‘şifre’ alanlarına ISP tarafından sağlanan kullanıcı adınızı ve şifreyi girin.

pppoe-01-en.png

Gelişmiş ayarların yer aldığı alanları görüntülemek için ‘Gelişmiş PPPoE ayarlarını göster’ e tıklayın.

pppoe-02-en.png

Hizmet adıe’ ve ‘Erişim yoğunlaştırıcı’ alanları isteğe bağlıdır, sağlayıcınız size ek bilgi vermediyse bu alanları boş bırakın.

İnternet erişimi için IP adresiniz ISP’niz tarafından otomatik olarak atanmış ise IP yapılandırması'' alanını ‘Otomatik olarak’ ayarlı olacak şekilde bırakın.

ISP’niz sabit (statikIP adresi sağlamış ise 'IP konfigürasyonu' alanından ‘Manuel’i seçin ve ekrana gelen ‘IP Adresi' ve ‘Uzak IP’ alanlarında IP adresi ve ağ geçidi adresini belirtin. Örneğin:

pppoe-03-en.png

ISP’niz router’ınızın WAN arayüzüne IP adresi  atamamışsa ya da bunun için bir IP adresi istemiyorsa – ağ, otomatik IP adresi atamasını gerektirmiyorsa- otomatik IP adresi alma işlemini WAN portta bulunan DHCP üzerinden devre dışı bırakın.  Bunun için ‘IP ve DNS ayarları’ nda ‘IP yapılandırması’ alanından ‘IP adresi yok’u seçin.

pppoe-04-en.png