Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

L2TP/IPsec istemci (Client)

Ev ağı kaynaklarına erişim sağlamak için, Keenetic router’larda L2TP/IPSec protokolü üzerinden bir VPN sunucu bağlantısı sağlanabilmektedir.

Bu tür tünel uygulamalarda, dosya sunucu verilerinin, IP-telefon veya güvenlik kamerası görüntü akışlarının gizliliği konusunda endişelenmenize gerek yoktur. L2TP/IPSec asgari düzeyde konfigürasyon ile gerek akıllı telefonlardan, tabletlerden veya bilgisayarlardan ev ağına son derece güvenli erişim sağlamaktadır. AndroidiOS ve Windows işletim sistemlerinde, bu tip VPN için kullanışlı yerleşik tip istemci mevcuttur. Ayrıca çoğu Keenetic model, L2TP/IPSec kullanılarak gerçekleştirilecek veri aktarımına yönelik donanım hızı sunmaktadır.

[en] To configure the L2TP/IPsec connection, you must install the 'IPsec VPN' system component. You can do this on the 'General system settings' page in the 'Updates and component options' section by clicking 'Component options'.

l2tp-ipsec1-en.png

L2TP/IPsec bağlantısı oluşturmak için ‘Diğer bağlantılar’ sayfasına gidin ve ‘VPN bağlantılar’ kısmından ‘Bağlantı oluştur’a tıklayın. ‘VPN bağlantı ayarları’ penceresinde, ‘Tür (protokol)' alanından 'L2TP/IPsec'i seçin.

Ardından ‘Bağlantı adı’ alanına bağlantı adını girin ve ‘Sunucu Adresi’ alanına alan adını ya da sunucunun IP adresini girin. ‘Kullanıcı adı’ ve ‘Şifre’ alanlarına gelindiğinde, L2TP/IPsec üzerinden yerel ağa erişim sağlamasına izin verilen hesabın bilgilerini belirtin. Sunucuda kurulumu gerçekleştirilmiş olan ve daha önce kabul edilmiş anahtarı ‘Gizli anahtar’ alanında belirtin.

l2tp-ipsec2-en.png

IP ayarlarını, zamanlamayı veya bağlantının çalıştırılacağı arayüzü konfigüre etmek için ‘Gelişmiş ayarları göster’e tıklayın.

Bağlantı oluşturulduktan sonra, bağlantı ayarını ‘Açık’ konuma getirin.

Aynı sayfada bağlantı durumu da görüntülenecektir.

l2tp-ipsec3-en.png

Bağlantıyı test etmek için uzaktan ağ üzerinde bulunan bir kaynağa erişim sağlayın veya uzaktan ağda (sunucu yerel ağı) yer alan bir hosta istemci bilgisayarından ping denemesi yapın.

Keenetic’lerde L2TP/IPsec sunucu konfigürasyonu 'L2TP/IPsec VPN sunucu' başlıklı yazıda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

İpucu

İnternete erişim sağlamak için bu bağlantıyı kullanacaksanız, buna en yüksek önceliği atamanız gerekir. Önceliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye, 'Bağlantı öncelikleri' başlıklı yazıdan ulaşabilirsiniz.