Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

IPTV bağlantısı kurma

Çoğu durumda Keenetic router’larda fabrika ayarlarını kullanırken, dijital televizyon (IPTV) hem bilgisayarlarda hem Set top box kutularda ön kurulum olmadan hemen çalışır.

  1. IPTV servisleri için çoklu yayın kullanılır. Farklı arayüzler arasında IGMP/PPPoE mesajlarını iletmeye yarayan 'IGMP/PPPoE proxy servis’ bileşeninin Keenetic cihazınızda kurulu olduğundan emin olun. Bunun için ‘Genel sistem ayarları’ sayfasında sayfasında bulunan ‘Bileşen seçenekleri’ne tıklayın.

    igmp-comp-en.png
  2. Bir İnternet bağlantısı kurun ve televizyon izlemek istediğiniz set top box kutuyu veya bilgisayarı, router’ın Ev Ağına atanmış ağ (LAN) portlarından birine bağlayın. IPTV’nin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

  3. Bazı İnternet Servis Sağlayıcılar, MAC adres kaydı kullanırken, set top box kutunun bağlı olması gereken router üzerinde özel bir TV portu bulunmasını gerektirir. Bu port doğrudan sağlayıcının ağına bağlanır ve sağlayıcının set top box kutunun MAC adresini görmesine olanak tanır. Ev Ağına ait ağ portlarından birini TV port modunda kurmak için aşağıdaki konfigürasyon yöntemlerine bakınız:

    • Kablolu’ sayfasına gidin. IPTV set top box kutunun bağlanacağı port için ‘TV set-top box kutu’ modunu ‘Bağlantı ve VLAN’ kısmından ayarlayın (Bizim örneğimizde set top box kutu 3 numaralı porta bağlanacak).

      iptv-01-en.png
    • İnternet Servis Sağlayıcınız IPTV servisi için bir VLAN verdiyse, bunu ‘TV’ alanına girin. IPTV, VLAN olmadan sağlandı ise set top box kutu için bir port seçmenize gerek yoktur.

    Bu ayarları yaptığınızda set top box kutu, router aracılığıyla doğrudan İnternet Servis Sağlayıcınızın ağına bağlanır. IPTV set top box kutuyu TV portuna bağlayın ve yeniden başlatın. Set top box kutu, İnternet Servis Sağlayıcınızın ağından bir IP adresi alıyor olmalıdır. Bu IP adresi alındıktan sonra dijital televizyon yayını sağlanır.

    Genellikle yukarıda sıralanan adımlar IPTV izlemek için yeterlidir.

  4. Keenetic router, standart dışı bir bağlantı planı kullanan kullanıcılar (örneğin IPTV izlemek için farklı arayüz kullanan kullanıcılar) için hassas ayar yapılmasına olanak tanımaktadır.

    Yukarıda belirtildiği gibi, router’ınızda 'IGMP/PPPoE proxy servisi' sistem bileşeninin kurulu olması gerekmektedir. IGMP proxy servisi, İnternet Servis Sağlayıcınızdan ev ağı aygıtlarına çoklu yayın akışı aktarımı yapmaktadır. IPTV servisi sağlamak için çoklu yayın kullanılmaktadır.

    Ev Ağı’ alanında, sağlayıcının ağını gören arayüz varsayılan olarak belirtilmektedir. (Bizim örneğimizde ‘DSL ISP Pvc 8/55 - TV şeklinde belirtilmiştir ve IPTV sağlayıcıdan alınacaktır.

    iptv-02-en.png

    By default, the 'For connection' field specifies the interface that looks into the provider's network (in our example, it is 'Provider') and where IPTV will come from.

İpucu

Yukarıdaki adımlar işe yaramadıysa, TV izlemek istediğiniz set top box kutuyu veya bilgisayarı İnternet Servis Sağlayıcınızın kablosuna doğrudan – arada Keenetic olmadan- bağlayarak, IPTV’nin İnternet Servis Sağlayıcısı tarafında çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Televizyon arada Keenetic olmadan çalışıyorsa Keenetic Destek Merkezi ekibimizle irtibata geçin. Yaşadığınız şehri, sağlayıcınızın adını ve kullandığınız tarifeyi belirtin; önerilen router’lar için sağlayıcınızın IPTV kurulumu için verdiği talimatların bir linkini, ve '‘Self-test’ sistem dosyası kaydetme' başlıklı yazıda yer alan talimatlara göre Keenetic tanı klasörünü eklemeyi unutmayın.

Ağınızda kullandığınız veya bilgisayarınıza kurduğunuz firewall ve bazı anti virüs yazılımlarının çoklu yayın trafiğini engelleyebileceğini unutmayın. IPTV yine de çalışmazsa firewall ve anti virüs yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

Bazen bağlantıyla ve Wi-Fi ağı üzerinden IPTV düzenlenmesiyle ilgili sorular soruluyor. Bazı bağlantı yöntemlerine 'Kablosuz Ağ üzerinden IPTV' başlıklı yazıda yer verilmiştir.