Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

SSTP VPN client

SSTP (Güvenli Yuva Tünel Protokolü), Keenetic router’in yerel ağına uzaktan bağlanmak için kullanılabilir.

Önemli

SSTP VPN tünelin başlıca avantajı Bulut’ta çalışabilmesidir, bu sayede özel IP adreslerinde dahi istemci ile sunucu arasında bağlantı kurabilirsiniz.

SSTP tünelde İnternet üzerinden veri aktarımı, yüksek seviye güvenlik sağlayan HTTPS protokolünün yardımıyla gerçekleşir (veri aktarımı SSL veya TLS kriptografik protokollerle aktarılır).

SSTP bağlantısını konfigüre etmek için ‘SSTP istemci’ sistem bileşenini kurmak gerekmektedir. Bu kurulumu ‘Genel sistem ayarları’ sayfasında ‘Sistem bileşen seçenekleri’ kısmından ‘Bileşen seçenekleri’ne tıklayarak yapabilirsiniz.

sstp-c-01_en.png

Ardından ‘Diğer bağlantılar’ sayfasına gidin ve ‘VPN bağlantıları’ kısmından ‘Bağlantı oluştur’a tıklayın. ‘VPN bağlantı ayarları’ penceresinde ‘Tip (protokol)’ alanından ‘SSTP’yi seçin.

Bağlantı adı’ alanına bağlantı adını girin, ‘Sunucu adresi’ alanına ise alan adını ya da sunucunun IP adresini girin. ‘Kullanıcı adı’ ve ‘Şifre’ alanlarında, SSTP ile yerel ağa erişim sağlanmasına izin verilecek hesabın bilgilerini belirtin.

sstp-c-02_en.png

İpucu

IP ayarlarını, çalışma zamanlamasını veya bağlantının çalışacağı arayüzü konfigüre etmek için, ‘Gelişmiş ayarları göster’e tıklayın.

Bağlantı oluşturulduğunda, kaydırma düğmesini ‘Açık’ konumuna getirin.

Aynı sayfada bağlantı durumu da görüntülenecektir.

sstp-c-03_en.png

Bağlantıyı denemek için uzak ağ kaynağına erişim sağlayın veya uzak ağ üzerinde bulunan hosta (sunucu yerel ağı) istemci bilgisayarından ping atın.

Keenetic’te SSTP sunucu konfigürasyonu, ‘SSTP VPN sunucu’ başlıklı yazıda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

İpucu

İnternet erişimi için bu bağlantıyı kullanacaksanız buna en yüksek önceliği atamanız gerekir. Önceliklerle ilgili bilgi, 'Bağlantı öncelikleri' başlıklı yazıda mevcuttur.