Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Cloudflare DNS İnternet Güvenliği

Cloudflare DNS İnternet güvenliği hizmeti (İnternet filtresi) KeeneticOS 3.5 Dev sürümünden itibaren mevcuttur.

Cloudflare DNS servisi (Aile için 1.1.1.1) ağdaki cihazları zararlı websitelerinden korumak ve internette güvenli sörf yapmak için tasarlanmıştır. Hizmet, tehlikeli siteleri otomatik olarak engelleyerek ebeveynlerin çocuklarının İnternette güvenliğini sağlamalarına yardımcı olmak için DNS filtrelemesi sunar. Bu araç, ebeveynlerin ev ağlarında kötü amaçlı yazılımlara ve yetişkinlere yönelik içeriğe karşı korunmasını kolaylaştırır. Daha fazla bilgiye geliştirici websitesinden erişebilirisniz.

'Cloudflare DNS' servisini kullanabilmek için bileşeni cihazınıza yüklemeniz gerekir. Genel Sistem Ayarları menüsünde Bileşen Seçenekleri kısmından bu bileşeni cihazınıza yükleyebilirsiniz.

cloudflaredns1_en.png

Bileşen kurulumuna başlamadan önce cihazlarınızı Bağlı cihazları kaydetme makalesindeki gibi ağınızda kaydedin.

'İnternet güvenliği' sayfasında 'Hizmet' bölümünden 'Cloudflare DNS' i seçin.

cloudflaredns2_en.png

Bu servis için tanımlı üç kural bulunmaktadır:

  • 'Reklam yok' — Cloudflare DNS sunucuları reklamları engellemek için kullanılır.

  • 'Zararlı yazılım yok' — virüslü kaynakları engeller ve zararlı sitelere karşı koruma sağlar.

  • 'Aile dostu' — Cloudflare DNS sunucuları zararlı kaynakları + yetişkin içerikli web sayfalarını engeller + güvenli tarama yapılmasını sağlar.

  • 'Koruma yok' — herhangi bir içerik filtreleme yapılmaz.

'Koruma kurallarının cihazlara atanması' bölümü açılacaktır. Bu bölümdeki ayar, yukarıda açıklanan bir kuralı kayıtlı ev ağı cihazına ve periyodik olarak görünen cihazlara (misafir ağ ve kayıtsız cihazlar) atamanıza yardımcı olur.

cloudflaredns3_en.png

'Varsayılan kural' alanında, ağa bağlı tüm kayıtsız cihazlar için geçerli olmasını istediğiniz kuralı belirleyebilirsiniz. Bu ayar misafir ağdaki cihazlarınıza da uygulanacaktır.

From a registered device through a web browser, we will try to access a resource that may contain prohibited content. Access to this resource will be blocked, and the corresponding message will be displayed.

Not

Eğer Cloudflare DNS hizmeti istediğiniz siteyi engellemiyorsa, doğrudan Cloudflare destek sayfasına rapor edebilirsiniz.

Besides Internet filtering, Cloudflare DNS supports DoT and DoH protocols for additional privacy.

You can check DoT/DoH support from the command line interface (CLI) of the router, enter the command: show cloudflare-dns availability

İnternet filtrelemeye ek olarak Cloudflare DNS, ek gizlilik için DoT ve DoH protokollerini destekler. Daha fazla bilgi için DNS over TLS ve DNS over HTTPS protokolleri kurma makalesini inceleyebilirsiniz.

When Cloudflare DNS is enabled, the service status check fails on the page https://1.1.1.1/help. When you turn on the Internet filter, the blocking of DoT/DoH transit traffic is enabled by default.