Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Bağlı cihazların çalışma zamanlaması

Çalışma zamanlaması sadece İnternet erişimini değil, aynı zamanda ev ağındaki cihazları da kontrol etmenize olanak tanır. Bireysel cihazların İnternet erişimine belirli bir zaman çerçevesinde izin verebilir veya erişimini engelleyebilirsiniz. Çocukların günlük İnternet kullanımının kısıtlanması (hafta içi sabah 09:00 — akşam 19:00 arası anne babalar işteyken İnternet kullanımının kısıtlanması vb.) gibi ebeveyn kontrollerinde zamanlamadan yararlanılabilir.

Önemli

A schedule can only be set for a registered connected device in your home network. The Schedule parameter will be missing if Connection policy is set to No Internet access.

Belirli bir cihazın İnternete erişimine yalnızca hafta içi (Pazartesi-Cuma09:00 — 17:00 arası izin vermek istediğiniz, bu saatler dışında İnternet erişiminin kapalı olmasını istediğiniz bir örneği birlikte inceleyelim.

Cihaz Listesi’ sayfasına gidin. İnternete bağlı cihazların router’da kayıtlı olduğundan emin olun. Kayıtlı değilse kaydedin. Cihaz, ‘Kayıtlı cihazlar’ listesinde görünmelidir.

Ardından, listede yer alan cihaza tıklayın. Ayarların olduğu bir pencere açılacaktır. Burada, daha önce oluşturduğunuz zamanlamayı ‘Zamanlayıcı’ alanından seçin veya yeni bir zamanlama oluşturmak için ‘Zamanlama ekle’ye tıklayın.

schedule_devices1_en.png

Yeni bir zamanlama oluştururken, ‘Zamanlama alanı’nda adı belirtin (örneğin EMRAH).Ardından, zamanlamanın aktif olacağı süreye karşılık gelen alanları seçin ve zamanlamanın aktif olmayacağı saatleri (örneğin Pazartesi-Cuma 09:00 ~ 17:00 arası) işaretlemeden bırakın.

schedule_devices2_en.png
schedule_devices3_en.png

Önemli

The schedule depends directly on the current time, which is set in the router. Ensure that on the General system settings page in the System settings section, the Set the time automatically option is enabled and Time zone is selected correctly. You can see the current time on the System dashboard page in the About the system section.