Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Ağ bağlantılarının çalışma zamanlaması

Çalışma zamanlaması sadece ev ağına bağlı cihazların erişimini kontrol etmenize olanak tanımakla kalmaz, aynı zamanda İnternet bağlantılarını (kablo, kablosuz, VPN) yönetmenizi de sağlar. Kablolu (IPoE) ve kablosuz bağlantıları (2.4 GHz/5Ghz Kablosuz ağ, 2.4 GHz Konuk ağı, Kablosuz ISP), 3G/4G modem bağlantıları, ve VPN bağlantıları (PPTPL2TPL2TP/IPsecSSTPOpenVPN) açmak /kapamak üzere zamanlama yapabilirsiniz.

Örneğin, Wi-Fi erişim noktasını gece kapatmayı ve yalnızca gündüz açmayı istediğinizi varsayalım. Bunun için ‘Ev Ağı’ sayfasında kablosuz ayarlarında bir zamanlama oluşturmanız gerekir. ‘Kablosuz Ağ’ bölümünde ‘Çalışma takvimi’ menüsünden ‘Zamanlama ekle’yi seçin.

schedule1_en.png

Zamanlama düzenleyicide zamanlama adını (örneğin Kablosuz) ilgili alan girin.

Ardından, zamanlamanın aktif olacağı süreye karşılık gelen alanları seçin ve zamanlamanın aktif olmayacağı saatleri (örneğin 08:00 — 23:00 arası) işaretlemeden bırakın.

schedule2_en.png
schedule3_en.png

Bu durumda Wi-Fi kablosuz bağlantı noktası saat 08:00 – 23:00 arası çalışır. Diğer saat dilimlerinde kullanılabilir taşınabilir cihazınızdan kablosuz ağları arattığınızda Wi-Fi kablosuz bağlantı noktası kullanılabilir olmayacaktır (Keenetic üzerindeki Wi-Fi LED kapalı olacaktır).

Benzer şekilde, VPN bağlantıları (PPTPL2TPL2TP/IPsecSSTPOpenVPN), Kablosuz ISPIPoE, ve 3G/4G modem bağlantıları için bir zamanlama oluşturabilirsiniz.

Önemli

[en] Schedules are directly dependent on the current time set in the router. Ensure that in the General settings page under System settings, the Set time automatically option is enabled, and Time zone is selected correctly. You can see the current time on the main page (dashboard) in the About the system section.