Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) modu

Ağınızda Wi-Fi hotspot’un bulunmadığı durumlarda ya da mevcut ağınızın erimini Ethernet üzerinden genişletmek istediğinizde Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) modu işinize yarayacaktır. Bu modda Keenetic cihazınız normal bir ağ gibi Wi-Fi hotspot ile birlikte çalışır. Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) ana Keenetic cihazınıza sadece Ethernet ağ kablosu ile bağlanabilir. Ev cihazları ise hem Wi-Fi ile hem de Ethernet kablosu ile Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) na  bağlanabilmektedir.

Önemli

Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) bağlanacağı ana Keenetic cihazda bir DHCP sunucu etkin konumda olmalıdır.

It is assumed that the device by default obtains an IP address via DHCP from the main router. If no IP address has been received, the device is assigned a service static IP address of 192.168.1.3. When a DHCP server appears on the network, the service IP address is automatically reset, and you can only connect to the web interface by the new IP address, which will be obtained from the main router via DHCP.

To switch the operating mode on 4-position switch models, set it to 'D' (Access Point); on 2-position switch models, set it to 'B' (Extender).

AP-mode1-en.png

Keenetic Air (KN-1610) ve Lite (KN-1310) modellerinin çalışma modunu değiştirmek için arka panel üzerinde bulunan çalışma modu düğmesini 'DAccess point (Erişim noktası) konumuna getirin. Diğer Keenetic modellerde çalışma modu değişikliği ağ arayüzünden yapılmalıdır. ‘Sistem ayarları’ sayfasında ‘Çalışma modunu değiştir’e tıklayın ve Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) modunu seçin.

AP-mode2-en.png

Cihazın çalışma modunun değiştiğine dair bir uyarı penceresi açılacaktır. İşlemi doğrulamak için ‘Modu değiştir’e tıklayın.

AP-mode3-en.png

Ardından mod değişikliği durumunu, seçilen modda Keenetic’i ev ağınıza nasıl bağlayacağınıza ve çalışma modunu değiştirdikten sonra web arayüzüne nasıl erişim sağlayacağınıza dair bilgilendirme iletisini göreceksiniz.

AP-mode4-en.png

Cihaz yeniden yükleninceye kadar bekleyin ve ardından portlardan herhangi birini kullanarak Ethernet kablosuyla ağınıza bağlayın (ana router’in LAN potunu Erişim Noktası modundayken Keenetic cihazın kullanıma hazır ağ portuna bağlamanız gerekmektedir).

Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) modundayken kablosuz ağ, arka etikette belirtilen şifre ve SSID ile varsayılan olarak çalışmaktadır. Dilerseniz ağınızda ana Keenetic tarafından tahsis edilen IP adresi ile bu ayarları web arayüzünden değiştirebilirsiniz. Keenetic cihazınızda bu IP adresini ‘Cihaz listeleri’ sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

AP-mode5-en.png

Bizim örneğimizde, Erişim noktası modunda Keenetic’in ana router’dan aldığı IP adresi 192.168.1.139 olup, yerel ağdan erişilebilir durumda olacaktır.  Arayüzüne girerek ek ayarlar yapabilirsiniz. Örneğin, Wi-Fi ağ adını ana router’inkiyle aynı yapabilirsiniz. Gerekirse bu modda 'Kablosuz kesintisiz dolaşım' (erişim noktaları arasında Wi-Fi istemcilerinin otomatik anahtarlanması) özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Önemli

Ek modlarda, Keenetic web arayüzü ana moda kıyasla kesik olacaktır (ek modda kullanılmayan menü öğeleri olmayacak).

İpucu

  • Erişim Noktası modunu etkinleştirdikten sonra ağ arayüzüne erişiminizi kaybetmeniz durumunda 'Keenetic web arayüzüne ek çalıştırma modlarından birinde erişim' başlıklı yazıya bakın.

  • Ek ‘Erişim Noktası’ modunda çalışan Keenetic’te gerekirse bir Wi-Fi konuk ağı oluşturabilirsiniz. Bunun için 'Erişim Noktası modunda Wi-Fi Konuk Ağı Oluşturma' başlıklı yazıya bakın.