Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Başlangıç yapılandırma / ayar dosyasını kaydetme

Keenetic router’lerde (başlangıç) kullanıcı konfigürasyonu, sistem dosyası şeklinde kaydedilir. Dilediğiniz sürücüye kaydedebileceğiniz gibi router’e de yazabilirsiniz. Çalışma ayarlarını yedeklemek ya da yenilemek, aynı tip parametreleri çok sayıda aygıta vb.’ye kurmak için elverişlidir.

İpucu

Keenetic router’i kurduktan ve doğru çalıştığından emin olduktan sonra konfigürasyon dosyasını yedeklemenizi öneririz. İlerleyen zamanda router’in ayarlarınız kolayca değiştirebileceğiniz gibi, gerekirse önceki çalışma ayarlarına da kolayca dönebilirsiniz.

Varsayılan ayarları değiştirdiğinizde, router’de bir 'startup-config' dosyası oluşturulur. Kullanıcı ayarlarının yer aldığı bu dosya, router’i çalıştırdığınızda etkinleşen, özel ayarlara sahip bir metin konfigürasyon dosyasıdır.

Startup-config dosyasını kaydetmek için ‘Sistem ayarları’ sayfasına gidin. ‘Sistem dosyalar’ kısmında Keenetic’i yönetip görüntüleyebileceğiniz dosyalar bulunur.

startup-en.png

'startup-config'e ve ardından ‘Bilgisayara kaydet’e tıklayın. Web tarayıcısı bu dosyayı karşıdan yükleyecektir. Gerekirse konumu (dosyanın kaydedileceği klasörü) belirtin ve ardından ‘Kaydet’e ya da ‘Tamam’a basın.

Dilediğiniz metin düzenleyicisi görüntülemek ya da düzenlemek için startup-config.txt konfigürasyonunu açabilirsiniz.

Önemli

Keenetic router her çalıştırma modunda (Ana mod / Adaptör modu/ Repeater modu / Erişim noktası modu) kendi startup-config konfigürasyon dosyasını kullanır.

You can use the previously saved backup file to restore the router settings. To do this, click 'Replace file' and specify the path to the startup-config.txt configuration file.