Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Keenetic cihazınız ile Xbox ve PS4 kullanma

Xbox

Bir Keenetic yönlendirici üzerinden bağlanırken, Xbox konsolu ve Xbox Live ağ hizmeti arasında başarılı bir bağlantı için yönlendiricinin bu hizmet tarafından kullanılan bağlantı noktalarını engellememesi gerekir.

Tipik olarak, bir Xbox için, Keenetic'in gerekli NAT ve güvenlik duvarı kurallarını otomatik olarak yapılandıran bir UPnP sistem bileşenine sahip olması yeterlidir. Genel sistem Ayarları sayfasında Bileşen seçenekleri menüsünde "UPnP servisi" yüklü olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu durumda, oyun konsolu gerekli bağlantı noktalarını iletir. Ancak bazı durumlarda, aşağıdaki bağlantı noktalarını el ile açmanız gerekebilir:

  • Bağlantı Noktası 88 (UDP)

  • Bağlantı Noktası 3074 (UDP ve TCP)

  • Bağlantı Noktası 53 (UDP ve TCP)

  • Bağlantı Noktası 80 (TCP)

  • Bağlantı Noktası 500 (UDP)

  • Bağlantı Noktası 3544 (UDP)

  • Bağlantı Noktası 4500 (UDP)

Sohbeti Kinect video oturumunu kullanarak kullanamıyorsanız, bağlantı noktası 1863'ü (UDP ve TCP) açın.

It should be noted that the list above is a list of ports required to work in both directions (outgoing and incoming traffic), that should not be blocked by the firewall. This does not mean that all these ports must be forwarded through the NAT. In fact, only port 3074 (UDP and TCP) should be forwarded on the Xbox console for the 'NAT type: 'Open' to appear.

If you have two or more Xbox consoles, in the console settings, on the Network settings screen:

  1. Select Advanced settings

  2. Choose Alternative ports selection

  3. Select Manual

  4. In the menu Manual port selection, choose one of the variants from the list

  5. Create a port forwarding rule for this console with the selected port.

Bağlantı noktası iletmeyi "Port yönlendirme" talimatlarını kullanarak yapılandırabilirsiniz .

Xbox Ağ Hizmeti bağlantı noktasının kullanılabilirliğini kontrol eder ve bu testin sonuçlarına dayanarak sınıflandırmasında NAT türünü gösterir. NAT türleri  https://support.xbox.com/en-US/xbox-one/networking/nat-error-solution  ve https://portforward.com/nat-types/ adreslerinde açıklanmaktadır.

Önemli

NAT türü "Açık" yalnızca sağlayıcıdan genel bir "beyaz" IP adresi varsa mümkündür .

Windows 10'da Xbox Hizmeti

Yukarıdaki bağlantı noktaları ve UPnP de bu durumda geçerlidir, ancak NAT türü hala açık bağlantı noktalarında Orta olarak algılanıyorsa veya hizmet bir Teredo hatası gösteriyorsa, aşağıdaki adımları deneyin: https://support.xbox.com/en-GB/help/hardware-network/connect-network/troubleshoot-party-chat

Özellikle, Windows komut satırında yönetici olarak yürütülen aşağıdaki komutlar yardımcı olabilir:

netsh interface teredo set state disable
netsh interface teredo set state type=default
PS4

Bir yönlendirici üzerinden bağlandığında, PS4 her zaman “NAT tip 2” gösterir, çünkü bu bağlantı sınıflandırması Sony tarafından kullanılır. "NAT tip 2" sadece set üstü kutusunun bir güvenlik duvarı veya yönlendirici ile internete bağlı olduğu ve başka bir şey olmadığı anlamına gelir. "NAT tip 1" i almak için, sağlayıcının kablosunu doğrudan PS4 konsoluna bağlamanız gerekir. Ancak "NAT tip 2" ile, düzgün açık portlara sahipken, oynama yeteneği hiçbir şekilde farklılık göstermemelidir. "NAT tip 2" yi elde etmek için bağlantı noktaları engellenmemelidir:

  • TCP: 80, 443, 1935, 3478~3480

  • UDP: 3074, 3478~3479

Tipik olarak, ön ekin kendisi gerekli bağlantı noktalarını UPnP ile açar, ancak bu olmazsa, bağlantı noktası iletme kurallarını el ile yapılandırmanız gerekir.

  • TCP: 1935, 3478-3480

  • UDP: 3074, 3478-3479

Bağlantı noktası iletmeyi "Port Yönlendirme" talimatlarını kullanarak yapılandırabilirsiniz.

Ek bilgi web sitesinde bulunabilir:  http://manuals.playstation.net/document/en/ps4/settings/nw_test.html

İpucu

  1. Herhangi bir nedenle bağlantı noktası yönlendirme işe yaramadıysa, "Port yönlendirme çalışmıyorsa ne yapmam gerekir?" Makalesine bakın.

  2. İnternet merkezinin komut  merkezi arayüzüne (CLI) bağlanın ve aşağıdaki komutları çalıştırın:

    ip nat udp-port-preserve
    system configuration save
  3. In some cases, you may need to open ports manually for specific games. The list of such ports can be found on the portal https://portforward.com/