Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Adaptör (İstemci) modu

Keenetic, Adaptör (İstemci) modunda kendi erişim noktası devre dışıyken kablosuz köprü görevi görerek, ağ portlarına bağlı tüm cihazlara Wi-Fi ağ erişimi sağlar. Bu şekilde, IPTV’de, bilgisayarınızdan veya bir Wi-Fi adaptörü bulunmayan diğer cihazlarda Ethernet kablosu kullanma ihtiyacınız ortadan kalkmış olur. Ana Keenetic’e sadece Wi-Fi ile bağlanabilirsiniz. Adaptör modunda Keenetic, ana Keenetic cihazınıza Ethernet ağ kablosuyla bağlanabilir. Ev aygıtları ise hem Wi-Fi ile hem Ethernet kablosu ile Adaptörünüze bağlanabilir.

Önemli

Erişim noktasının bağlı olacağı ana Keenetic cihazda bir DHCP sunucu etkin olmalıdır.

It is assumed that the device receives an IP address via DHCP from the main router by default. If no IP address has been obtained, the device is assigned a service static IP address of 192.168.1.3. When a DHCP server appears on the network, the service IP address is automatically disabled. You can only connect to the web interface using the new IP address that will be obtained from the main router via DHCP.

To switch the operating mode on models with a 4-position switch, set it to position 'B' (Adapter), and on newer models with a 2-position switch to position 'B' (Extender).

adapter-mode1-en.png

For other Keenetic models, operating mode change must be done via the web interface.

Keenetic Air (KN-1610) ve Lite (KN-1310) modellerinin çalışma modunu değiştirmek için arka panel üzerinde bulunan çalışma modu düğmesini (‘B’) (Adaptör (İstemci) modu) konumuna getirin. Diğer Keenetic modellerde çalışma modu değişikliği ağ arayüzünden yapılmalıdır. ‘Genel sistem ayarları’ sayfasında ‘Çalışma modunu değiştir’ e tıklayın ve ‘Adaptör (İstemci) modu’ seçin.

adapter-mode2-en.png

Not

If your router's web interface does not have Adapter Mode and only Extender Mode is available, go to the instruction Configuring Adapter Mode on newer models.

Cihazın çalışma modunun değiştiğine dair bir uyarı penceresi açılacaktır. İşlemi doğrulamak için ‘Modu değiştir’e tıklayın.

adapter-mode6-en.png

Ardından mod değişikliği durumunu, seçilen modda Keenetic’i ev ağınıza nasıl bağlayacağınıza ve çalışma modunu değiştirdikten sonra web arayüzüne nasıl erişim sağlayacağınıza dair bilgilendirme iletisini göreceksiniz.

adapter-mode3-en.png

Adaptör ile ana Keenetic arasında bağlantı kurmak için Adaptör modundayken Keenetic üzerinde bulunan wifi-button.png (WPS/Wi-Fi) tuşuna bir veya iki defa (bir defa dokunulduğunda 2.4 GHz ağına, iki defa dokunulduğunda 5 GHz Wi-Fi ağına bağlanmak için) hafifçe dokunun (elinizi basılı tutmayın, sadece dokunup bırakmanız yeterli).

Benzer şekilde, ana Keenetic üzerinde bulunan wifi-button.png tuşuna basın.

adapter-mode4-en.png

Her iki Keenetic cihazında da WPS tuşuna bastıktan sonra her iki cihazda yer alan Wi-Fi LED’leri aktif şekilde yanıp sönecektir. Cihazların tüm parametreleri kabul edip otomatik olarak ağ kurmasını bekleyin. Bu en fazla bir dakikanızı alacaktır. Ana router da WPS tuşu yok ise 'WPS tuşu olmadan Keenetic’i Repeater veya Adaptör modunda bir erişim noktasına bağlamak' başlıklı yazıya bakın.

Bağlantı başarılı bir şekilde oluşturulduktan sonra adaptör üzerindeki (İnternetglobus.png LED’i yanacaktır. Keenetic cihazınızın Adaptör modunda konfigürasyonu tamamlanmış demektir.

Not

Adaptör (İstemci) modunda Keenetic cihazınız, ana router’in Wi-Fi kapsama alanı dahilinde olmalıdır.

Adaptör (İstemci) modu da Keenetic cihaza bağlı istemciler, ana router’den bir IP adresi alacaktır. Bağlı olan istemcileri ve bunların IP adresini ana router’den görebilirsiniz. Keenetic cihazınızda IP adreslerini ‘Cihaz listeleri’ sayfasından web arayüzünden görüntüleyebilirsiniz.

adapter-mode5-en.png

Bizim örneğimizde istemcinin ana Keenetic router’dan aldığı IP adresi 192.168.1.65 şeklindedir.

Adaptör’ çalıştırma modunda cihazları Ethernet portu kullanarak bağlamak için mevcut ağ portlarını kullanabilirsiniz.

Önemli

Ek modlarda, Keenetic web arayüzü Ana (router) noda kıyasla kesik olacaktır (ek modda kullanılmayan menü öğeleri olmayacak).

İpucu

  • Ana router’de (veya erişim noktasında) WPS işlevselliği yok ise, ağ bağlantısını manüel olarak ayarlayabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızı Ethernet kablosu ile ‘Adaptör’ modunda çalışan Keenetic cihaza bağlamanız ve IP adresini 255.255.255.0 maske ile 192.168.1.4 ~ 192.168.1.254 aralığında ayarlamanız gerekecektir. Web arayüzü, 192.168.1.3 IP adresinde (cihazın servis statik IP adresi) kullanıma uygun olacaktır, ‘Bağlantı’ sayfasından ‘Adaptör (İstemci) modu’ kısmından Wi-Fi ağına bağlantıyı manüel olarak konfigüre edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 'Keenetic web arayüzüne ek çalıştırma modlarından birinde erişim' başlıklı yazıya bakın.

  • KeeneticOS versiyon 2.13’ten itibaren ‘Adaptör’ modunda bağlantı sağlarken erişim noktasının MAC adresini (BSSID) belirlemek artık mümkün. Bu özellik, radyoda aynı isimle (SSID) birden fazla erişim noktası olduğunda özellikle faydalıdır. MAC adresini manüel olarak girerek belirli bir erişim noktasını seçebilirsiniz.  'Bağlantı için erişim noktası MAC adresi (BSSID)' başlıklı yazıda konuyla ilgili daha fazla bilgi mevcuttur.