Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Mobil cihazım neden kayıtlı cihazlardan kayboluyor?

Keenetic yönlendiriciniz mobil cihazın kaydını sürekli kaybediyorsa veya yönlendiriciye her bağlandığında aynı cihazı yeni bir cihaz olarak görüyorsanız, bunun nedeni genellikle mobil cihazın МАС adresini düzenli olarak değiştiren fonksiyonudur. Cihazın Keenetic cihaza kaydı istemci cihazın MAC adresi tarafından gerçekleştirildiğinden, yukarıdaki durum meydana gelebilir.

Gelişmiş işletim sistemlerinde (iOS 14Android 10Windows 10 ile birlikte), bazı cihazlarda 'Özel Adres', 'Anonim MAC adresi kullan' veya 'MAC Anonimleştirme' gibi seçenekler bulunur. Bu özelliğin birincil amacı, gizliliğinizi korumaktır, böylece halka açık Wi-Fi ağlarına bağlandığınızda telefonunuzu tanımayı imkansız hale getirir ve reklam uygulamaları, konum izleme, etkinlik geçmişi vb. amaçlarlar MAC adresiniz takip edilemez. Mobil cihaz Wi-Fi ağında her zaman aynı MAC adresini kullanıyorsa, bağlı kullanıcıları kontrol etmek kolaylaşır. Gizlilik ihlali riskini azaltmak için, bazı mobil cihazlarda varsayılan olarak donanım adresini (Wi-Fi MAC adresi) periyodik olarak değiştirme özelliği aktif olarak gelir.

Bu fonksiyonun nasıl çalıştığı ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki makalelerden erişebilirsiniz:

Wi-Fi istemcisinin bu tür bir davranışı istenmeyen bir durumsa ve mobil cihazınızın kaydını kaybetmesine ve her bağlandığında yeni olarak tanımlanmasına neden oluyorsa, üzerindeki Wi-Fi MAC adresi randomizasyon işlevini devre dışı bırakın.

Not

Please note that by disabling the random MAC address feature, it will no longer work only on a certain network. This setting does not apply to all networks.

loses_registration_en.png

Android 10: 'Ayarlar' > 'Wi-Fi & Internet' > 'Wi-Fi' > ağı seçin > 'Ağ Detayları' > 'Gelişmiş' > 'Gizlilik' > 'Cihaz MAC adresini kullan'.

iOS 14: 'Ayarlar' > 'Wi-Fi' > ağı seçin > 'Ağ Bilgileri' > 'Özel Adres' > devre dışı bırakın.

Windows 10: 'Başlat' > 'Ayarlar' > 'Ağ & İnternet' > 'Wi-Fi' > 'Bilinen ağları yönet' > ağı seçin > 'Özellikler' > 'Bu ağ için rastgele adresler kullan' > Kapalı.