Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Ev ağına bağlı bir cihazın internet erişiminin engellenmesi

Diyelim ki ev ağınıza bağlı bir cihazın internete erişimini hemen engellemek istediniz. Keenetic router’larda bunu yapmanın birden fazla yolu vardır.

Bunun için router’ın web yapılandırıcısını kullanarak en hızlı yönteme birlikte göz atalım. ‘Bağlantı Öncelikleri’ sayfasını açın ve ‘Kuralları Birleştirme’ sekmesine gidin. ‘Varsayılan kural’ kısmında ‘Seçili Kuralı Kullanan Cihazlar’ listesinden ilgili cihazın konumunu belirleyin ve ardından sağ sütundan soldaki ‘İnternet Erişimi yok’ kuralı sütununa sürükleyin.

no-internet-access-en.gif

Kurulum tamamlandı. Yalnızca bu ilkenin atandığı aygıtların İnternet erişimi engellenmiş oldu.

Şimdi diğer benzer konfigürasyon yöntemlerine bakalım.

Cihaz listesi' sayfasında bulunan web yapılandırıcısından ilgili cihazı seçin ve ‘Bağlantı kuralı’ alanındaki ayarlardan ‘İnternet Erişimi yok’ olacak şekilde ayarların, ardından ‘Kaydet’ butonuna basın.

nointernet-01-en.png

It's also easy to block internet access with the Keenetic mobile app. For more information, see the article Blocking Internet access via the Keenetic app.

nointernet-02-en.png

Ayrıca, halihazırda ev ağınızda bulunan veya ileride bulunabilecek kaydedilmemiş tüm cihazlar için İnternet erişimini 'Ev Ağı' sayfasında bulunan Keenetic web yapılandırıcısını kullanarak devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için ‘Kayıtsız cihazlar için bağlantı kuralı’ sekmesinden ‘İnternet Erişim Yok’ seçeneğini seçin. Bu ayarın ardından yalnızca kayıtlı cihazların İnternet erişimi olacaktır.

nointernet-03-en.png

Önemli

Only the transit traffic going from the home network device to an Internet host is blocked. The proxied DNS-proxy traffic is not blocked, but all metadata is removed from the proxied DNS requests, preventing any response from the Internet from reaching the blocked device.

Yukarıda belirtilen yöntemlere ek olarak, zamanlama mekanizmasını kullanarak da İnternet erişiminizi yönetebilirsiniz. Konuyla ilgili aşağıdaki yazılardan ek bilgi edinilebilir: