Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Diğer bağlantılar

Keenetic’in yardımıyla ortak VPN servisine, ofis ağına veya İnternet bağlantısı üzerinden başka bir Keenetic cihaza bağlanabilirsiniz. Ayrıca, VPN teknolojisinden yararlanarak İnternete erişim sağlayan İnternet Hizmet Sağlayıcıları (ISP) da vardır.

Uyumluluk bakımından, herhangi bir Keenetic router’dan PPTPOpenVPNL2TP/IPsec (L2TP over IPsec)SSTPIPsec ile bağlanabilirsiniz.

Ağ bağlantısının bir tarafında ortak IP adresinin olmadığı durumlarda (örneğin apartman dairenizden yazlık evinize erişim sağlamak istediğiniz zaman) evrensel VPN istemci bulunması özellikle yararlı olacaktır.

VPN istemci fonksiyonuna ek olarak, bütün Keenetic modellerinde PPTP, OpenVPNL2TP/IPsecSSTPIIPsec (Sanal IP) gibi benzer VPN sunucular mevcuttur.

Diğer bağlantılar’ sayfasından, VPN bağlantılarını uzak ağlara ve VPN sunuculara konfigüre edebilirsiniz.

  1. 'VPN Bağlantılar' kısmında, 'Bağlantı oluştur'a tıklayın.

    other-01-en.png

    Açılan 'VPN bağlantı ayarları' penceresinde gerekli protokolü ‘Tür’ alanından seçin ve ardından bağlantıyı konfigüre edin.

    other-02-en.png

    Bağlantı kurulumuyla ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki yazılardan ulaşılabilir:

    İpucu

    İnternete erişim sağlamak için yeni oluşturulmuş bir bağlantıyı kullanmak isterseniz, bu bağlantıya en yüksek önceliği atamanız gerekir. Öncelik atamayla ilgili bilgiye 'Bağlantı öncelikleri' başlıklı yazıdan ulaşabilirsiniz.

  2. 'IPsec bağlantıları' bölümünde IPsec VPN oluşturmak için ‘Bağlantı oluştur’a tıklayın.

    other-03-en.png

    Ardından ‘IPsec bağlantı kurulumu’ penceresinden bağlantı parametrelerini belirleyin.

    Internet / IPsec üzerinden iki yerel ağın nasıl birleştirileceği örneğine 'IPsec VPN site-to-site' başlıklı yazıdan ulaşılabilir.