Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

KeeneticOS’yi güncelleme

KeeneticOS güncellemeleri düzenli aralıklarla çıkmaktadır. Araştırma ve geliştirme ekibimiz, Keenetic router işletim sistemini daha hızlı, daha fonksiyonel ve güvenlik odaklı hale getirmek için aralıksız çalışmalar yapmaktadır. Keenetic router’ınız için mevcut en son sürümü kullanmanızı tavsiye ederiz.

Önemli

KeeneticOS işletim sisteminin en son çıkan sürümüne online olarak güncelleme yapmak için router’da öncelikle internet bağlantısı linkinin bulunması gerekmektedir.

Sistem hakkında’ bilgilendirme kutucuğundan, router’ınızın Web Kontrol Panel’inin ‘Sistem panosu’ başlangıç sayfasından ‘OS sürümü’nü bulun. İşletim sistemi, yeni çıkan sürümlerin kullanılabilirliğini otomatik olarak kontrol etmektedir. Cihazınızda kullandığınızda daha yeni bir sürüm sunucuda var ise ‘OS sürümü’ kısmında ‘Güncelleme mevcut’ uyarısı gösterilir.

updating-fw-01-en.png

Not

Keenetic City (KN-1510), Air (KN-1610), Lite (KN-1310) gibi bazı modellerde güncelleme tespit edildiği zaman router’ın ön panelinde yer alan FN LED göstergesi yanıp söner. Yanıp sönme özelliği bu gösterge için varsayılan bir özelliktir. FN LED’in farklı bir durumda yanıp sönerek uyarı vermesini istiyorsanız bu özelliği manüel olarak değiştirebilirsiniz.

Güncelleme mevcut’ linkine tıklayın. ‘Yönetim’ menüsünde ‘Güncellemeler ve Bileşen Seçenekleri’ bölümü açılacaktır.

updating-fw-02-en.png

İşletim sistemini güncelleme sürecini başlatmak için ‘Güncelleme kurulumu yap’ tuşuna tıklayın.

updating-fw-03-en.png

Bilgilendirme kısmında ‘Güncelleme kurulumu tamamlandıktan sonra cihaz yeniden başlatılacaktır’ mesajı belirir. ‘Onayla’ tuşuna tıklayın.

Önemli

Güncelleme süreci boyunca cihazı kapatmayın veya İnternet bağlantısını sonlandırmayın.

updating-fw-04-en.png

İşletim sistemi güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra Keenetic sistemi otomatik olarak yeniden başlatacak ve tekrar kullanıma hazırlayacaktır. Güncellemenin tamamlanmasının ardından ‘Güncellemeler mevcut’ uyarısı ‘En son güncellemeler yapıldı’ olarak değişecektir.

updating-fw-06-en.png
updating-fw-05-en.png

Not

  1. Under KeeneticOS Release Notes on our website, news on KeeneticOS operating system releases are posted with a list of major changes regarding Official releases, Preview (beta) and Dev (debug) versions.

  2. Functionality of your router is defined by a set of installed modules (components). You can always change this set by selecting the components you want. Please refer to the Installing/removing components article for more information.

    Önemli

    Changing the component set will update KeeneticOS to the latest version.

    It is not guaranteed that all components and specific combinations of components available for a specific model can be installed simultaneously.

  3. If, for some reason, you are unable to update your KeeneticOS operating system on your router, please refer to the Frequently Asked Questions on component installation and KeeneticOS update article.

  4. The system can be updated via the Keenetic mobile app. For more information, see the article Updating KeeneticOS via the mobile application.

  5. You can update the operating system on your Keenetic router offline (without an Internet connection). See the article Updating KeeneticOS by a system file (update via a firmware file).