Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Keenetic işletim sistemi bileşenlerini yükleme/kaldırma

Keenetic cihazınızın işletim sistemi modüler olup sadece ihtiyacınız olan bileşenleri kurmanıza olanak tanır, böylece Keenetic'inizi gereksiz hafıza kullanımından kurtarırsınız. Cihazın bu  işlevselliği sayesinde, kurulu bileşen seti sizin tarafınızdan belirlenir. Doğru bileşenleri seçerek her zaman ihtiyacınız olan uygulamaları/bileşenleri değiştirebilirsiniz. Seçiminizde sadece Keenetic'teki hafıza miktarı ile sınırlandırılırsınız.

For information on the system components and their purpose, see the 'KeeneticOS component description' article.

Önemli

Bileşenleri değiştirmek için cihaz internete bağlı olmalıdır.

Bileşen setinin değiştirilmesi KeeneticOS'u en son sürüme güncelleyecektir.

Cihazın işletim sistemine yapılan herhangi bir güncelleme, tüm bileşenlerini toplu olarak günceller. Tek bir sistem bileşeni ekleseniz veya kaldırsanız bile KeeneticOS'u yeniden oluşturmak gerekir.

  1. 'Sistem ayarları' sayfasına gidin.

    comp-options1-en.png

    Bileşen eklemek ya da çıkarmak için, 'Bileşen seçenekleri' butonuna tıklayın.

  2. Since version 3.1, the ability to select the KeeneticOS update channel has been added. There are 3 channels available:

    comp-options2-en.png
    • Kararlı (Önerilen): Bu kanaldaki güncellemeler tamamen test edilmiştir ve tüm kullanıcılara kurulum için önerilir. Resmi bültenler yaklaşık iki ayda bir yayınlanır.

    • Önizleme: Bu kanalı seçerek en son güncellemeleri, performans iyileştirmelerini ve yeni özellikleri minimum riskle ilk deneyimleyenlerden biri olabilirsiniz. Önizleme sürümleri ayda iki kez yayınlanır.

    • Geliştirici: Test kanalı haftalık olarak güncellenir ve topluluğumuza şu anda ne üzerinde çalıştığımızı gösterir. Test yapıları hatalar içerebilir.

      Önemli

      Be careful when installing Dev builds! Before installing the KeeneticOS version from the Developer channel, it is recommended to make a backup copy of the current router configuration by saving the startup-config.txt file and the KeeneticOS image file with the current set of operating system components installed on your Keenetic router. This will allow you to quickly restore the device configuration to its previous state if necessary. Refer to the Updating KeeneticOS by a system file article.

    Once you've decided which upgrade you want to install (Release, Preview or Dev), proceed to select the components you need.

    'Bileşen Listesi' kısmında, ihtiyacınız olan bileşenleri işaretleyin ve ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz bileşenleri çıkarmak için işareti kaldırın.

    comp-options3-en.png

    Önemli

    Eğer bileşen çalışması için farklı bir bileşene ihtiyaç duyuyorsa, onay kutucuğu düzenlemeye kapalı olarak gösterilir. Benzer şekilde cihazın çalışması için zorunlu bileşenler için de onay kutuları düzenlenemez.

    Eğer bileşen varsayılan olarak yüklüyse ve bu bileşenin ne için çalıştığını bilmiyorsanız, lütfen bileşeni kaldırmayın.

    Tüm modeller için tüm bileşenlerin kullanılabilirliği garanti edilmez.

    Bileşenin ne işe yaradığını kısaca öğrenmek için, isminin üzerine tıklayın.

    comp-options4-en.png

    Gerekli bileşenleri seçtikten sonra, 'Güncelleştirmeleri yükleyin' butonuna tıklayınız.

  3. Bu aşamadan sonra seçtiğiniz bileşenelerin indirilmesi ve kurulumu gerçekleştirilecektir.

    Önemli

    üncelleme esnasında Keenetic cihazınızı kapatmayın ve internet bağlantısını kesmeyin.

    Güncellemeler kurulduktan sonra, cihazınız otomatik olarak yeniden başlatılır ve kullanıma hazırdır.

    Web arayüze (kontrol paneline) erişim için, tarayıcınızı yenileyin.

    Herhangi bir sebepten dolayı bileşenleri yükleyemiyorsanız, lütfen 'KeeneticOS yükseltme ve bileşen yükleme ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular' makalesini inceleyin.