Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Anten yönleri doğru şekilde nasıl ayarlanır?

Keenetic yönlendiriciler, çıkarılabilir veya sabit olabilen harici (External) Wi-Fi antenleriyle donatılmıştır. Kural olarak, bu antenler çok yönlüdür.

Çok yönlü anten — yatay düzlemde 360 derece kapsama alanına sahip bir antendir (yani sinyalin tüm yönlere yatay olarak geçmesini sağlar).

Yön diyagramı (dikey):

antennas-position-01-en.png

Yön diyagramı (yatay):

antennas-position-02-en.png

Bu antenler yönlü değildir (bir yönde dar bir sinyal demeti oluşturan diğer antenler), bu nedenle yönlendiricinin antenini kablosuz ağdaki başka bir cihaza yönlendirmeniz gerekmez (bu, sık kullanılan hatalardan biridir).

Önemli

En iyi sinyal alımı ve iletimi için, sinyali yatay bir düzlemde yaymak için Keenetic yönlendiricinin antenini dikey olarak yerleştirmeniz önerilir. Antenleri, istenen alım alanına doğru dikey olarak veya hafif bir dikey sapmayla yerleştirin.

antennas-position-03-en.png

Yatay düzlemde (kendi eksenine dik), anten sinyali her yöne eşit olarak yayacaktır.

antennas-position-04-en.jpg

Sinyali, maksimum güçle yatay olarak daha büyük bir mesafeden iletecek olan yönlendiricideki dikey konumudur.

When mounting the router on the wall, we recommend that the antennas be positioned vertically, whether the antennas are pointing downwards or upwards.

antennas-position-05-en.jpg

Dahili çok yönlü antenlere sahip Keenetic yönlendiriciler de vardır (Bu cihazlarda harici antenler bulunmamaktadır, kasa içerisinde gizlidir). Bu tür yönlendiricilerin dikey olarak kurulması önerilir (örneğin, duvara sabitleyebilirsiniz), kasa içerisine antenler genellikle yatay olarak monte edilir.

Not

All Keenetic routers with external antennas use large tall antennas. Inside the antenna are printed circuit boards along its entire length giving up to 5 dBi gain in each band.

antennas-position-06-en.jpg

Please read our instruction 'General recommendations for Keenetic device placement for stable and high-quality Wi-Fi network operation'.