Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Reset the admin password

Bazen, web arayüzüne erişim için yönetici (admin kullanıcı) şifresinin unutulduğu veya kaybolduğu durumlar olabilir. Mevcut şifreyi görüntülemek ve kurtarmak mümkün değildir, ancak aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  1. Keenetic mobil uygulamasını önceden kurduysanız, cihaz ayarlarına bağlanmak için giriş yapın ve içindeki yönetici şifresini değiştirin. (en kolay ve uygun yöntem);

  2. Önceden kaydedilmiş yapılandırma dosyası startup-config.txt düzenleyerek ve ardından yeni bir şifre atayarak mevcut yönetici şifresini sıfırlayın (bu yöntem gelişmiş kullanıcılar içindir. Daha detaylı bilgi için Keenetic ayarlarının yedek yapılandırma dosyasından geri yüklenmesi makalesini inceleyebilirsiniz);

  3. Cihazınızı arkasında bulunan 'Reset' butonunu kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlayın (en kolay fakat en radikal yöntem. Daha detaylı bilgiye Sistem ve admin şifresi sıfırlama makalesindeki yönergeleri izleyin).

Sıfırlama yaptığınızda, tüm kullanıcı ayarları silinecektir. Fabrika ayarlarında cihaz için yönetici şifresi yoktur; kullanıcı bunu ilk kurulumda kendisi belirler. Fabrika ayarlarını geri yükledikten sonra, cihazın İnternet bağlantısını yeniden yapılandırmanız gerekecek. Sıfırlamadan önce, bağlantınızı kurmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun.

İpucu

Tüm kullanıcı ayarlarını sıfırlamaktan kaçınmak ve yönetici şifresini değiştirebilmek için, telefonunuzda veya tabletinizde Keenetic mobil uygulamasını kullanmanızı ve yönlendiriciyi buna eklemenizi ve/veya yapılandırma dosyasını cihazın mevcut ayarlarıyla kaydetmenizi öneririz.

Şimdi ilk seçeneği yakından inceleyelim — yönetici parolasını mobil uygulama üzerinden değiştirme.

Mobil uygulama, yönlendirici web arayüzü ile aynı admin şifresini kullanır. Önceden yüklenmiş Keenetic uygulamasını mobil cihazınızda çalıştırın. Başlangıç ekranı 'Ağlarım', yönetim için eklenen tüm yönlendiricileri gösterecektir. Bağlanmak istediğiniz ağa tıklayın.

reset_mobile_app_1.png

İlgili cihazın ayarlarına erişmek için, doğrudan cihazın ismine tıklayın.

Yönetim > Kullanıcılar bölümüne gidin

admin kullanıcısına tıklayın . Şifre bölümüne yeni şifrenizi girin ve ardından 'Kaydet' butonuna tıklayın.

reset_mobile_app_5.png
reset_mobile_app_6.png

Artık tarayıcınızı kullanarak yeni belirlediğiniz admin şifresi ile web arayüze giriş yapabilirsiniz.

reset_mobile_app_7.png