Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

KeeneticOS (işletim sistemi/yazılım) çevrimiçi güncelleme

Araştırma ve geliştirme ekibimiz Keenetic cihazların daha hızlı, daha fonksiyonel ve güvenlikli çalışması için her gün çalışıyor. Bu yüzden KeeneticOS işletim sistemi düzenli aralıklarla güncellenir ve yayınlanır. Keenetic cihazınızın en iyi performansta çalışması için işletim sisteminin en güncel versiyonunu kullanmanız önerilir.

Önemli

KeeneticOS işletim sisteminin en güncel haline çevrimiçi olarak erişmeniz için, cihazınızda İnternet bağlantısı yapılandırılmış olmalıdır.

Cihazınızın Web Kontrol Panelinde 'Sistem Gösterge Paneli' kısmında, 'Sistem Hakkında' bilgi kutusu içinde bulunan 'İşletim sistemi (OS) sürümü' bölümünü kontrol edin. İşletim sistemi yeni bir sürüm olup olmadığını otomatik olarak kontrol eder. Eğer sunucuda cihazınızdaki mevcut yazılım sürümünden daha güncel bir yazılım varsa, bu satırın hemen altında 'Güncelleme mevcut' linki göreceksiniz. Keenetic City (KN-1510), Air (KN-1610), Lite (KN-1310) gibi bazı modeller, yazılım güncellemesi mevcut olduğunda cihazın ön kısmında bulunan FN LED göstergesi yanıp söner. Bu özellik cihazın fabrika ayarlarında gelmektedir. Dilerseniz bu ayarı farklı bir görev için de atayabilirsiniz.

fw-upd-01-en.png

Clicking on the 'Read release notes' link will take you to a page with a description of the release, where you will find the main changes, fixes, new features.

Not

Some models are blinking the FN LED on the front panel of the router case when an update availability is detected. That is the default behaviour for this LED, and it can be changed manually to blink the FN LED for a different event.

'Güncelleme mevcut' linkini tıklayın. 'Güncellemeler ve Bileşen Ayarları'nda 'Yönetim' menüsü açılacaktır.

fw-upd-02-en.png

İşletim sistemi güncellemesi için 'Güncelleştirmeyi yükleyin' butonuna tıklayın.

fw-upd-03-en.png

'Güncelleştirme sonrası cihaz yeniden başlatılacaktır' uyarı mesajı ekrana gelecek. Gelen ekranda 'Onayla' butonuna tıklayarak devam edin.

Önemli

azılım güncelleştirme esnasında lütfen cihazınızı kapatmayın ya da internet bağlantısını kesmeyin.

fw-upd-04-en.png
fw-upd-05-en.png

İşletim sistemi güncellemesi tamamlandıktan sonra, Keenetic yeniden başlatılır ve kullanılmaya hazırdır. Yazılım güncelleştirmesi ile ilgili mesaj 'En son güncellemeler zaten yüklü' olarak değiştirilir.

fw-upd-06-en.png
fw-upd-07-en.png

Not

Keenetic routers have dual flash memory with active and backup KeeneticOS images to ensure trouble-free automatic updates. The device will first download, save, and verify the integrity of the KeeneticOS image in the backup section without interrupting the main operation. The Keenetic device will then reboot with the updated version of KeeneticOS. Internet access will only be briefly interrupted while your device reboots.

Not

  1. Since version 3.1, the ability to select the KeeneticOS update channel has been added. There are 3 channels available:

    fw-upd-08-en.png
    • Kararlı (Önerilen): Bu kanaldaki güncellemeler tamamen test edilmiştir ve tüm kullanıcılara kurulum için önerilir. Resmi bültenler yaklaşık iki ayda bir yayınlanır.

    • Önizleme: Bu kanalı seçerek en son güncellemeleri, performans iyileştirmelerini ve yeni özellikleri minimum riskle ilk deneyimleyenlerden biri olabilirsiniz. Önizleme sürümleri ayda iki kez yayınlanır.

    • Geliştirici: Test kanalı haftalık olarak güncellenir ve topluluğumuza şu anda ne üzerinde çalıştığımızı gösterir. Test yapıları hatalar içerebilir.

      Önemli

      Be careful when installing Dev builds! Before installing the KeeneticOS version from the Developer channel, it is recommended to make a backup copy of the current router configuration by saving the startup-config.txt file and the KeeneticOS image file with the current set of operating system components installed on your Keenetic router. This will allow you to quickly restore the device configuration to its previous state if necessary. Refer to the Updating KeeneticOS by a system file article.

    KeeneticOS güncelleme kanalını seçip 'KeeneticOS otomatik güncellemeler' seçeneğini etkinleştirerek, yalnızca belirli bir kanaldan otomatik güncellemeler alabilirsiniz.

    fw-upd-09-en.png
  2. On our website, the KeeneticOS Release Notes section provides news on the KeeneticOS releases with a list of major changes relating to Official releases, Preview and Dev versions.

  3. Keenetic cihazınızın fonksiyonları yüklenen bileşenler ve yüklü KeeneticOS ile belirlenir. Dilediğiniz zaman bu bileşenleri ihtiyacınıza göre ekleyip çıkarabilirsiniz.

    Önemli

    Herhangi bir bileşeni ya da bileşen setini değiştirmek, KeeneticOS'u en son sürüme günceller.

    Belirli bir model için mevcut olan tüm bileşenleri veya belirli bir işletim sistemi modülü kombinasyonlarını bir kerede kurma garanti edilmez.

  4. Herhangi bir nedenden KeeneticOS güncellemesini gerçekleştiremiyorsanız, lütfen "KeeneticOS güncelleme ve bileşen yükleme ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular" makalesini inceleyin.

  5. Çevrimiçi güncelleme Keenetic mobil uygulaması üzerinden de gerçekleştirilebilir. Keenetic mobil uygulamasını Android cihazlar için Google Play'den, iOS cihazlar için App Store'dan indirebilirsiniz.

  6. Keenetic cihazınızın çevrimdışı güncellemesi için çevrimdışı olarak indirdiğiniz image dosyasını da kullanabilirsiniz. Çevrimdışı olarak cihazınızı güncellemek için 'KeeneticOS'u sistem image dosyasını kullanarak güncelleme' makalesindeki adımları inceleyerek gerçekleştirebilirsiniz.

  7. To install a Preview version of KeeneticOS, please follow the Installing a Preview version of KeeneticOS instructions.