Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Kablosuz ACL ( Erişim Kontrol Listesi )

İstemcilerin MAC adreslerine göre bir erişim listesi oluşturarak her yerel ağ segmentinde kablosuz ağa erişimi Keenetic router ile kontrol edebilirsiniz. Beyaz erişim listesi veya Siyah erişim listesi oluşturabilirsiniz. ‘Siyah’ listede yer alan kablosuz istemcilerin erişimi engellenmiştir. ‘Beyaz’ liste ise, beyaz listede yer almayan tüm istemcilerin erişimini bloke eder.

Önemli

Erişim listeleri, kablosuz ağda WPA2 veya WPA3 yetkisi yerine geçmez. Bunları birlikte kullanmanız önerilir.

Kablosuz ACL’ sayfasında 2.4 ve 5 GHz ağlar için erişim listeleri oluşturabilirsiniz. MAC adrese dayalı erişim listeleri segmentler göre konfigüre edilir ve segmente dahil olan erişim noktası arayüzlerine uygulanır. Dolayısıyla, aynı cihazı hem 2.4 GHz hem 5 GHz erişim noktalarına kaydetmeniz gerekmez. Yine 'Access Point / Genişletici (Erişim Noktası) modu' veya 'Kablosuz Tekrarlayıcı Genişletici (Repeater)' modunda ağınızı ek Keenetic cihazlarla genişletirken de kaydetmenize gerek kalmaz. Yeni cihazı Ev Ağına sadece bir defa kaydetmeniz yeterli olacaktır.

Kablosuz erişim kontrolü Keenetic router’larda varsayılan olarak devre dışıdır.

Önemli

Kullanılabilir cihazlar listesinde sadece kayıtlı cihazlar gösterilir. Cihazınızı ‘Cihaz listeleri’ sayfasından kaydedebilir veya ‘Cihaz ekle’ye tıklayarak yeni bir cihaz ekleyebilirsiniz.

Beyaz liste oluştururken ‘Ev segmenti’nde, ‘Erişim kontrol modu’ alanında ‘Beyazliste’yi seçin. Beyaz liste etkin konumdayken router’a kayıtlı tüm cihazlar otomatik olarak seçilir.  Cihazları listeden seçerek veya seçimi kaldırarak manüel olarak yönetebilirsiniz. ‘Kaydet’e basın.

wireless-acl-01-en.png

Siyah liste oluştururken, cihazları listeden işaretleyerek manüel olarak seçmeniz gerekir. ‘Kaydet’e basın.

wireless-acl-02-en.png

Misafir Ağı segmenti ve Keenetic router’ın diğer özel segmentlere (veya ek erişim noktalarına) yönelik erişim listeleri aynı şekilde konfigüre edilir.

İpucu

Beyaz listeyi kullanırken yeni bir cihaz bağlantısını Wi-Fi üzerinden gerçekleştirirken Beyaz listeyi geçici olarak devre dışı bırakın. Bunun için ‘Erişim kontrol modu’ alanını ‘Devre dışı’ olacak şekilde ayarlayın. 'Cihaz listeleri' sayfasında henüz kaydedilmemiş yeni bir cihaz göreceksiniz. Bu cihazı kaydedin ve ardından yeni cihazı listeye ekleyerek beyaz listeyi yeniden etkinleştirin.