Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Bağlı cihazları kaydetme

Keenetic cihazlardaki diğer bir faydalı özellik bağlı cihazları kaydetmedir.

Cihazlarınızı kaydettikten sonra yönetme ve ev ağını korumada çok daha esnek yönetim özelliklerine sahip olursunuz.

Kayıt, cihazı tanımlayabileceğiniz açıklamaya göre tanımlamanızı sağlar. Buna ek olarak, cihazınıza sabit bir local IP adresi atayabilir, bantgenişliğini sınırlandırabilirzamanlama takvimi oluşturabilir, port yönlendirme kuralları ayarlayabilir ya da internete erişimini engelleyebilirsiniz.

Varsayılan olarak, Keenetic routera bağlı tüm istemci cihazlar 'Cihaz listesi' sayfasında 'Kayıtsız cihazlar' bölümünde bulunabilir. Kaydetmek için istediğiniz cihazın bulunduğu satıra tıklayın.

connected_device_registration1_en.png

Aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır. İsteğinize bağlı olarak cihazın adını değiştirmek için 'Ana bilgisayar adı' kısmını değiştirebilirsiniz. Ardından cihazı kaydetmek için 'Kaydet' butonuna tıklayın.

connected_device_registration2_en.png

Bu aşamadan sonra cihaz 'Kayıtlı cihazlar' listesinde görünecektir.

connected_device_registration3_en.png

Kayıtlı cihazlar listesinde ilgili cihaza tıkladığınızda ayarları ile ilgili pencere açılacaktır. Bu bölümden erişim ile ilgili bağlantı kuralınızamanlama takviminibantgenişliği ayarlamasını, cihaz için lokal statik IP adresini belirleyebilir, port yönlendirme kuralı oluşturabilir veya bağlantı ile ilgili ek ayarları kontrol edebilirsiniz.

connected_device_registration4_en.png

Enable the appropriate option and specify the necessary bandwidth using kbps or Mbps to limit the bandwidth.

Önemli

Uyguladığınız bantgenişliği cihaz için hem giden hem de gelen trafik tarafında uygulanacaktır.

İhtiyaç duymanız halinde bantgenişliği sınırlandırmanızı zamanlamaya uygun olarak yapılandırabilirsiniz.

Bantgenişliği (hız) sınırlandırma ile ilgili daha detaylı bilgiye Bağlı cihazlar için hız sınırlandırma makalesinden ulaşabilirsiniz.

İstemci cihazın Keenetic router cihazına her bağlandığında aynı IP adresini almasını istiyorsanız 'Statik IP' alanını aktif hale getirin ve cihazınız için bir IP adresi belirleyin.

connected_device_registration5_en.png

İpucu

If your Keenetic router constantly loses the registration of the mobile device or you see the same device as a new one every time it connects to the router, it is usually because of the function on the mobile device, which automatically changes the МАС address of the Wi-Fi device every time it connects to a wireless network. You can find more information in the article 'A mobile device loses its registration?'.

In modern operating systems (starting with iOS 14, Android 10, Windows 10), some devices have a feature called 'Private address', 'Use randomized MAC address' or 'MAC Randomization'. This feature can be used when connecting to your home network to bypass parental control and other restrictions set by the router owner. For details, see 'How to retain control over home network devices with randomized MAC addresses'.