Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Sistem Gösterge Paneli

Keenetic web arayüzüne bağlandığınızda, başlangıçta 'Sistem Gösterge Paneli' başlığını göreceksiniz. Bu menü 'İnternet', 'Ev Ağı', 'Misafir Ağı', 'Uygulamalar', 'Ağ Portları', 'Sistem Hakkında' gibi cihazla ilgili temel bilgileri gösterir. (Menüde gösterilenler kuruluma, mevcut yazılım sürümüne ve cihaz özelliğine göre değişiklikler gösterebilir) 'USB Sürücüler ve Yazıcılar' paneli sadece destekleyen modellerde gösterilir (Keenetic 4G hariç).

It contains the main information panels (their set depends on the capabilities of the model and a selection of components of the router's built-in operating system) — 'Internet', 'Home segment', 'Guest segment', 'Applications', 'Network Ports', 'About the system'. The 'USB disks and printers' panel is present only in the interface of the models with USB ports.

İnternet

Bu panelde İnternet bağlantı durumunuzu, bağlı kalma süresini ve güncel veri hızlarını görebilirsiniz.

Önemli

Grafik son üç dakika içinde gerçekleşen alım ve iletim hızlarını gösterir. Gösterilen veri internetinizin sahip olduğu maksimum çıkış değeri değildir.

Panelin sağ üst köşesinde İnternet güvenliği kullanımı ile ilgili LEDi görebilirsiniz. Eğer yedekleme bağlantısı yapılandırılmışsa, bu bağlantı ile ilgili durumu ve bilgiyi de göreceksiniz.

dashboard1_en.png

Bağlantınızla ilgili daha detaylı bilgileri görmek için, 'Daha fazla göster' linkine tıklayın. Örneğin; cihazınızın genişbant (WAN) IP adresini, kayıtlı KeenDNS adını ve toplam alınan/gönderilen veri boyutunu görebilirsiniz.

dashboard2_en.png

Ev Ağı

Bu panelden Keenetic cihazınıza bağlı kablolu ve kablosuz cihazları görebilirsiniz.

dashboard3_en.png

Panel başlığına tıklayarak ilgili ayar sayfasına gidebilirsiniz.

dashboard4_en.png

İlgili ağın altında bulunan düğme ile hızlıca ağı aktif hale getirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

dashboard5_en.png

'SBağlantı bilgisini göster' düğmesine tıklayarak, ilgili Wi-Fi ağı hakkında şifre ve bağlanmanıza izin verecek bir QR kodu bilgilerini görebilirsiniz. Şifreyi kopyalayabilir, bağlantı için gerekli bilgileri yazdırabilir veya WPS'yi çalıştırabilirsiniz. Örneğin:

dashboard6_en.png

Bağlı cihazların sayısının bulunduğu simgeye tıklamak sizi ev cihazlarının hız ve kayıt durumu gibi bilgileri görebileceğiniz veya cihazlarınızı kaydedebileceğiniz 'Cihaz Listesi' sayfasına götürür.

dashboard7_en.png

Misafir Ağı

Bu panel 'Ev Ağı' ile aynı bilgileri sunar. Fakat sunulan bilgiler yalnızca Misafir ağı segmenti için geçerlidir.

dashboard8_en.png

USB Sürücüler ve Yazıcılar

Bu panel yalnızca USB portuna sahip modellerde geçerlidir (Keenetic 4G hariç). Harici diskler için kullanılabilir ve anlık kullanılan belleği gösterir, yazıcılar için ise bağlantı adını ve durumu gösterir. Cihaz logosuna tıklayarak 'Uygulamalar' sayfasına geçerbilirsiniz.

dashboard9_en.png

Uygulamalar

Bu panelde cihazınızda yüklü olan uygulamaları görebilirsiniz. (Bu liste cihazın yazılım sürümüne ve modeline göre değişiklik gösterebilir)

dashboard10_en.png

Düğme yardımıyla ilgili uygulamayı hızlıca aktif hale getirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

dashboard11_en.png

Sağ tarafta bulunan uygulama açıklamasına tıklayarak ilgili uygulamanın yapılandırma sayfasına hızlıca geçiş yapabilirsiniz.

dashboard12_en.png

Ağ Portları

Bu bölümde cihazınızın portları ile ilgili kablo bağlantı hızı ve duplex mod durumlarını görebilirsiniz. Port İnternet Servis Sağlayıcı (İSS), IPTV ya da IP Telefon gibi özel bir cihazın yapılandırmasını içeriyorsa portun üzerinde özel bir ikon görürsünüz. Panel ismine tıklayarak 'Ağlarım ve Kablosuz Ağ' sayfasına geçiş yapabilirsiniz. (Ev AğıMisafir Ağı)

dashboard13_en.png

Sistem Hakkında

Bu panel cihaz modeli, servis kodu, KeeneticOS (işletim sistemi) sürümü, otomatik güncelleme durumu, Keenetic çalışma süresi, geçerli zaman dilimi (İnternete bağlanıldığında zaman sunucundan otomatik eşzamanlanır), CPU (İşlemci) ve MEM (Hafıza) ile ilgili bilgileri barındırır.

dashboard14_en.png