Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

AdGuard DNS ile internet güvenliği

AdGuard DNS reklamları engellemek, kişisel verilerinizi korumak, internette güvenli arama yapmak ve çocukları yetişkin içeriklerden korumayı sağlayan bir servistir. İnternet filtresi, reklam ve kimlik avına karşı gerekli maksimum koruma sağlar.

In AdGuard DNS, there are four modes (policies) that determine access to a particular category of sites:

  • 'Koruma yok' — internet trafiğine herhangi bir koruma sağlanmaz.

  • 'Base' — AdGuard DNS servers are used to provide a reliable and secure connection but do not filter out any elements.

  • 'Reklam yok' — AdGuard DNS sunucular reklamları ve kimlik avını önlemek için kullanılır.

  • 'Aile dostu' — AdGuard DNS sunucular reklamları ve kimlik avını önlemek için kullanılır + yetişkin websiteleri engellenir + güvenli web araması sağlanır.

AdGuard DNS ile ilgili daha fazla bilgiye adguard.com websitesinden erişebilirsiniz.

Önemli

SafeDNSYandex.DNS ve AdGuard DNS içerik filtreleme servisleri eş zamanlı olarak router cihazınızda çalışmaz. Bu servislerden yalnızca birini kullanabilirsiniz.

İnternet filtreleme kurulumuna başlamadan önce 'Bağlı cihazları kaydetme' makalesinden cihazlarınızı nasıl kaydedeceğinizi öğrenin.

Ardından, 'İnternet güvenliği' menüsünde 'Hizmet' alanını 'AdGuard DNS' olarak seçin.

adguard01_en.png

'Koruma kurallarının cihazlara atanması' sayfası açılacaktır. Bu bölümde yapılandırma, yukarıda açıklanan koruma politikalarını normal ev ağı cihazlarına (Keenetic'inize kayıtlı) ve düzenli olarak görünen cihazlara (Konuk ağı ve kayıtlı olmayan cihazlar) atamakla ilgilidir.

Örneğin biz iki adet istemci cihaza 'Aile dostu'; bir adet cihaza ise 'Koruma yok' kuralını atayacağız.

'Varsayılan kural' alanında Misafir segmenti de dahil olmak üzere kayıtsız tüm cihazlara uygulanacak kuralı belirleyebilirsiniz.

adguard02_en.png

Yapılandırmanızı kaydetmek için 'Kaydet' butonuna tıklayın.

'Aile dostu' korumasını uyguladığınız cihazınızdan websitesine erişmeyi deneyin.

adguard03_en.png

Kuralı uyguladığınız istemci cihazda aşağıdakine benzer, erişmeye çalıştığınız içeriğin engellendiğine dair bir mesaj sayfası görürsünüz:

Önemli

When you enable AdGuard DNS, the DNS over TLS (DoT) and DNS over HTTPS (DoH) protocols are automatically used to protect DNS traffic from interception and provide additional privacy. You can check it through your router's command-line interface (CLI) by running the show adguard-dns availability command:

(config)> show adguard-dns availability
 available: yes
 port: 53
 doh-supported: yes
 doh-available: yes
 dot-supported: yes
 dot-available: yes

For more information, see the DNS-over-TLS and DNS-over-HTTPS proxy servers for DNS requests encryption article.

Not

Eğer AdGuard reklamların engellenmesini sağlamıyor, ya da içerikleri engellemiyorsa doğrudan geliştiriciyle support@adguard.com adresinden iletişime geçebilirsiniz

Şimdilik IPv6 protokolü için herhangi bir internet güvenliği servis desteği mevcut değilldir. 'IPv6' bileşeni cihazınızda yüklü ise kişisel kurallarınız çalışmayabilir. Herhangi bir nedenle, sitenizin filtrelenmesi, İnternet güvenlik servisini açtıktan sonra çalışmazsa, Keenetic'in işletim sisteminde 'IPv6' bileşeninin kurulu olup olmadığını kontrol edin. IPv6 bağlantısı kullanmıyorsanız, İnternet güvenlik servisinin doğru çalıştığından emin olmak için bileşeni silin. Daha sonra, IPv6 protokolü ile İnternet güvenlik servislerinin çalışması iyileştirilecektir.