Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Fiber optik üzerinden internet bağlantısı (SFP modülü)

Keenetic Ultra (KN-1810) ve Keenetic Giga (KN-1010) modeller, WAN bağlantısı için bakır tabanlı Ethernet bağlantısı yerine SFP Gigabit Ethernet modülü aracılığıyla fiber optik kablo kullanılmasına imkan tanır.Günümüzde, birçok telekom operatörü ve İnternet servis sağlayıcısı, uzak ofisleri ve özel evleri optik hat üzerinden bağlamak için Active Ethernet teknolojisini kullanmaktadır. Optik iletişim hattının etkin uzunluğu yalnızca kullanılan SFP modülünün tipi ile sınırlıdır (ve 80 km'ye kadar ulaşabilir), bakır bir Ethernet kablosu ile bağlantı sadece 100 metreye kadar uzağa yapılabilir.

Bakır bağlantı yerine optik bir bağlantı kullanılmasını uygun kılan ana etkenler, bilgi girişimlerine karşı koruma, radyo ve elektromanyetik radyasyona karşı kararlılık, karşılıklı parazitlenme ve hemen hemen her mesafedeki gigabit hızlarını alma olasılığıdır. Fiber optik kablolar endüstriyel cihazların yakınında herhangi bir endişeye gerek olmadan konumlandırılabilir. Örneğin: endüstriyel atölye, yazlık köy, iç ödeme terminali, küçük bir ofis veya uzak bir binada bir sınıf.

Keenetic Titan modelleri, WAN portu için birleşik bir Gigabit Ethernet RJ-45/SFP portuna sahiptir. Ethernet kablosu bağlantısı için RJ-45 bağlantı noktasını veya SFP modülü üzerinden bir bağlantı için SFP bağlantı noktasını kullanabilirsiniz.

SFP modülü (SFP alıcı-verici, transceiverr olarak da adlandırılır) ayrı olarak satın alınır. İSS'nizle, hangi SFP modülleri, ekipmanlarıyla en iyi uyumluluk için önerdiklerini kontrol edin.

'Keenetic Giga (KN-1010) ve Ultra (KN-1810) Sile uyumlu çalışan SFP modül listesi' makalesinden sürekli geliştirme laboratuvarında test edip güncellediğimiz, cihazlarımızla uyumlu çalışan SSFP modül listesine erişebilirsiniz.

Not

SFP standartlarını karşıladığı ve 100 Mbit/s ile 1 Gbit/s hızları desteklediği sürece, sistem tarafından herhangi bir SFP modülün çalışması ile ilgili kısıtlama yoktur.

Plug the SFP modülü fiber optik bağlantı için cihazın SFP portuna takın. Ek herhangi bir ayar yapmanıza gerek yoktur.

Not

Birleşik WAN portunu LAN bağlantıları için kullanabilirsiniz. Herhangi bir portun ataması/görevlendirmesi kullanıcı ihtiyacına göre yapılandırılabilir ve değiştirilebilir.

İki Keenetic yönlendirici (desteklenen modelleri) kullanarak iki ağı optik olarak bağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, hattın her iki tarafındaki LAN segmentine optik bir SFP modülüyle birleştirilmiş bir port atayın.