Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

KeenDNS alan adının başka bir Keenetic’e transferi

Kayıtlı bir KeenDNS alan adını bir Keenetic cihazından başka bir Keenetic cihaza aktarmak için şu adımları uygulayın:

  1. Daha önce başka bir Keenetic cihaza kaydettiğiniz adı girmeyi denediğinizde, bu adın başka bir kullanıcı tarafından kullanılmakta olduğuna dair bir bildirim getirilir.

    kdns-tr-01-en.png
  2. Alan adı transferi için yapmanız gereken şey, ilk Keenetic cihazda kullanılan özel transfer kodunu kopyalamaktır, bu sayede bu router’a tahsis edilmiş alan adını başka bir Keenetic cihaza aktarabilirsiniz.

    Önemli

    Kayıtlı bir adı silmek istediğinizde (kullandığınız bir cihaz bozulduğunda vb. durumlarda) kullanıcı kimliğinizin tespitine yardımcı bilgileri hazırladıktan sonra kayıtlı alan adını neden silmek istediğinizin gerekçesiyle birlikte Teknik Destek birimiyle irtibata geçmeniz gerekir. İstenecek bilgi şu şekilde olabilir: Servis kodu, cihazı kullanarak İnternete bağlandığınız en son tarih veya Servis merkezinin atadığı sayı.

  3. 'Ağ kuralları' sekmesinde ‘Domain adı’ sayfasında, ‘Transfer kodu al’ linkine tıklayın. Bir transfer kodu oluşturulacaktır. Bu kod 7 gün süreyle geçerlidir. ‘Panoya kopyala’ linkine tıklayın ve gelen kodu alan adı vermek istediğiniz Keenetic cihaza girin.

    kdns-tr-02-en.png
  4. İkinci Keenetic cihazda, halihazırda kullanılmakta olan alan adını seçin, kopyaladığınız kodu ‘Transfer kodu’ alanına yapıştırın ve ardından ‘Kaydet’e basın.

    kdns-tr-03-en.png

    Bu şekilde alan adı ikinci Keenetic cihaza aktarılacaktır.