Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Sistem dosyası ile Keenetic işletim sistemini güncelleme

Keenetic cihazınızın işletim sistemi güncellemesini kullanılabilir bir internet bağlantınız var ise web arayüzünden güncellemeniz önerilir. Güncelleme sonrası cihazınız en güncel yazılım versiyonuna sahip olacaktır. KeeneticOS işletim sistemi ile ilgili daha detaylı bilgi için 'KeeneticOS işletim sistemini web arayüzden güncelleme' makalesini inceleyebilirsiniz.

Aşağıdaki makalede Keenetic işletim sisteminin daha önceden indirilmiş sistem dosyası ile internete bağlı olmadan güncellemesi anlatılmaktadır.

Tüm Keenetic cihazları için sistem dosyaları Keenetic websitesinde İndirme Merkezidownload.png kısmında bulunabilir.

İlgili sayfada cihaz modelinizi seçtikten sonra ürünle ilgili destek sayfası karşınıza gelecektir. Sahip olduğunuz ürünle ilgili sistem dosyasına zip dosyası olarak erişebilirsiniz.

Önemli

'İndirme Merkezi' önerilen bileşenlerin bulunduğu KeeneticOS işletim sistemi dosyalarını barındırır. İnternet bağlantınız kullanılabilir olduğunda bileşenlerin değişikliği gerçekleştirilecektir.

KeeneticOS işletim sistemini güncellemek için, 'Sistem ayarları' sayfasına gidin ve ardından 'Sistem dosyaları' bölümünde 'yazılım' kısmına tıklayın.

upd-file-01-en.png

Ardından 'Dosyayı değiştir' butonuna tıklayın.

Açılan ekranda, indirdiğiniz sistem dosyasının bulunduğu konumu belirleyin ve dosyayı seçin. (yükleyeceğiniz dosyanın 'bin' uzantılı, zip arşiv dosyasından çıkarılmış olduğundan emin olun).

Sistem dosyası Keenetic cihazınıza yüklenecektir.

upd-file-02-en.png

Önemli

Güncelleme sırasında cihazınızı lütfen kapatmayın!

upd-file-03-en.png

Yazılım güncelleme gerçekleştirildikten sonra cihazınız otomatik olarak yeniden başlatılır. Bu esnada birkaç dakika web arayüz girişi yapılamaz.

Ardından, 'Sistem gösterge paneli' sayfasından cihazınızın yazılımının güncellendiğini kontrol edebilirsiniz. Mevcut yazılım sürümü ile ilgili bilgiye 'Sistem hakkında' bölümünden erişebilirsiniz.

upd-file-04-en.png

Not

[en] Any Keenetic router has dual flash memory with active and backup images of KeeneticOS to ensure trouble-free upgrades. The device first downloads, saves and checks the integrity of the software image in the backup section. The Keenetic device will then write the software and reboot with the updated version of KeeneticOS. Internet access will only be briefly interrupted while the unit reboots.

İpucu