Skip to main content

Інструкція користувача

Інтернет пропадає, коли Keenetic підключено через маршрутизатор GPON?

Keenetic в Режимі маршрутизатора підключено до маршрутизатора GPON. Приблизно раз на день втрачається з’єднання з Інтернетом (перестають відкриватися веб-сторінки). Як це виправити?

Така ситуація може виникнути через неправильну роботу функції DNS проксі в GPON маршрутизатор (ONT), що виникає після скидання сеансу підключення до сервера ISP. Деякі провайдери використовують тунельні протоколи для підключення клієнтів (у більшості випадків PPPoE) і виконують примусове скидання активного сеансу (частота відключення залежить від налаштувань сервера провайдера).

Щоб вирішити цю проблему в налаштуваннях маршрутизатора Keenetic, виконайте щось з наступного:

  • додати адресу DNS-сервера вашого провайдера (її можна вказати, звернувшись до свого провайдера або подивившись у налаштуваннях маршрутизатора GPON);

  • додати адресу публічного DNS-сервера (за умови, що провайдер не блокує запити на використання стороннього DNS; наприклад, IP-адреса Публічного DNS Cloudflare сервер є 1.1.1.1);

  • увімкніть Фільтр контенту Cloudflare.

У цій схемі підключення, коли Keenetic працює в Режимі маршрутизатора і підключений до маршрутизатора GPON, IP-адресу маршрутизатора GPON буде призначено як сервер DNS у налаштуваннях Keenetic. Якщо Keenetic визначає використання DNS-сервера постачальника Інтернет-послуг або загальнодоступного DNS безпосередньо, DNS-запити будуть адресовані безпосередньо до вказаних серверів, а не до DNS-проксі маршрутизатора GPON.

Щоб додати DNS-сервер постачальника або публічний DNS-сервер, у вебінтерфейсі маршрутизатора перейдіть до сторінки  "Інтернет-безпека" та в"Конфігурація DNS", натисніть "+ Додати сервер'. В полі 'Адреса DNS-сервера' введіть IP-адресу DNS-сервера (у нашому прикладі це публічний DNS-сервер від Cloudflare: 1.1.1.1), а потім натисніть "Зберегти'.

gpon-trouble.jpg

Щоб увімкнути Cloudflare Інтернет-фільтр див Параметри фільтрації контенту та блокування реклами.

Існують також інші способи підключення маршрутизатора Keenetic до маршрутизатора GPON. Keenetic має додаткові режими роботи, такі, як Режим ретранслятора. Коли ви підключаєтеся до маршрутизатора GPON у цьому режимі, описана вище ситуація не виникає.

Додаткова стаття: Options for using Keenetic router together with a GPON modem