Skip to main content

Інструкція користувача

Автоматичний вибір типу доступу в KeenDNS

Уявіть собі підключення до Інтернету, де основний провайдер надає доступ за допомогою загальнодоступної адреси IPv4, а резервне підключення використовує підключення через модем 3G/4G, а адреса, призначена оператором мобільного зв’язку, приватна. І вам потрібно забезпечити безвідмовні віддалені з'єднання в таких умовах.

Питання: Як я можу налаштувати Службу KeenDNS щоб доменне ім'я працювало в режимі "Прямий доступ', коли основний провайдер онлайн, а коли я перемикаюся на резервного провайдера, було активовано режим 'Через хмару'?

Відповідь: Це можливо.

У вебінтерфейсі, роутера, на сторінці 'Доменне ім'я' у вкладці KeenDNS встановіть 'Авто' 'Режим роботи (IPv4)'.

keendns-auto-mode-01-en.png

Щоб перевірити, ви можете виконати команду ping sample_name.keenetic.pro в операційній системі комп’ютера (використовуйте своє зареєстроване ім’я в KeenDNS замість sample_name.keenetic.pro). Під час роботи через з’єднання провайдера з публічною IP-адресою ця команда має визначити IP-адресу, надану провайдером (її можна побачити на сторінці «Системний монітор' > 'Детальніше про з'єднання'). А під час перемикання на резервне з’єднання (у нашому прикладі це з’єднання через модем 3G/4G), перевірка імені KeenDNS відобразить IP-адресу хмарного сервера Keenetic, якщо буде активовано режим «Через хмару'.

У вебінтерфейсі маршрутизатора налаштування режиму «Авто' доступне починаючи з версії KeeneticOS 3.7, але в попередніх версіях ви можете увімкнути цей режим за допомогою спеціальних команд. Нижче описано, як це зробити.

Спочатку необхідно налаштувати доступ відповідно до інструкції «Служба KeenDNS", вибравши режим "Через хмару'.

Потім виконайте команду, щоб перевести службу KeenDNS в режим автоматичного вибору типу доступу:

ndns book-name {name} {domain} auto

Ось зразок результату успішно виконаної команди:

(config)> ndns book-name sample_name keenetic.link auto

done, layout = view, title = NDSS::ndns/bookName (Public DNS Hostname Booking), sub-
title = The name booking was successful.:

(...)

item, elapsed = 87, origin = [TaskBookName, {"name":"sample_name","domain":"keenetic.link",

"license":"(service_tag)"}], type = complete, peer = *, detail = All done.:

Ndns::Client: Booked "sample_name.keenetic.link".

Команда виконується один раз, і налаштування не потрібно зберігати, оскільки конфігурація служби KeenDNS зберігається не локально на пристрої, а на хмарному сервері.

Зауважте, що ви виберете "Прямий доступ' або 'Через хмару"у вебінтерфейсі в меню "Мережеві правила' > 'Доменне ім'я' > 'KeenDNS' > 'Режим роботи', налаштування, виконані за допомогою цієї команди, будуть перезаписані.