Skip to main content

Інструкція користувача

Як покращити прийом та якість LTE-з'єднання?

Дослідимо кроки для покращення Прийому та якості зв'язку сигналу 3G/4G:

  1. Розмістіть 4G/3G модем якомога ближче до вікна (наприклад, на підвіконні). Використовуйте USB-подовжувач, щоб підключити USB-модем до маршрутизатора Keenetic (наприклад, є USB-подовжувачі з присоскою для кріплення до віконного скла всередині кімнати).

    router-modem.png

    Ми рекомендуємо придбати якісний (екранований) подовжувач USB. Як правило, якісні USB-кабелі та подовжувачі мають дроти не менше товщини стандартного кабелю Ethernet. Керівний принцип: чим товщий кабель, тим краще», зверніть увагу на технічні характеристики кабелю або подовжувача, у яких має бути зазначено, що дріт і роз’єм екрановані для зменшення високочастотних завад. Уникайте використання надто довгого подовжувача USB (довший, ніж 3 метри), оскільки це може призвести до падіння напруги на кабелі, що негативно вплине на роботу модему. Також бажано мати феритові кільця на кінцях кабелю для придушення диференціальних перешкод.

  2. Крім того, спробуйте підключити USB модем через USB-хаб із власним адаптером живлення (active hub). Це особливо актуально, якщо якість сигналу 4G/LTE дуже низька.

    Деякі USB-модеми, перебуваючи в зоні поганого прийому, при пошуку сигналу починають споживати значно більше енергії, ніж вимагається стандартом. Щоб уникнути такої ситуації, можна підключити USB-модем через активний USB хаб.

  3. Розмістіть свій USB модем подалі від можливих джерел високочастотних завад, щоб покращити рівень корисного сигнал і знизити шум. На модем 4G/LTE можуть негативно вплинути перешкоди від інших пристроїв поблизу. Наприклад, зовнішній USB 3.0 жорсткий диск може бути можливим джерелом перешкод.

  4. Деякі модеми, крім стандартного USB-роз’єму, оснащені додатковим портом Micro/Mini USB, який також можна використовувати для підключення модему до маршрутизатора за допомогою подовжувача. У цьому випадку спробуйте підключити USB-модем до маршрутизатора за допомогою кабелю через порт Micro/Mini USB.