Skip to main content

Інструкція користувача

Доступ до вебінтерфейсу USB-модему через службу KeenDNS

Віддалений доступ до вебінтерфейсу USB модему

Якщо ви використовуєте модем 4G/3G для доступу до Інтернету та його підключено безпосередньо до USB-порту маршрутизатора Keenetic, ви можете налаштувати віддалений доступ до веб-інтерфейсу USB-модему (CdcEthernet) за доменним іменем через службу KeenDNS.

http-proxy-usb-01-en.png

При використанні приватної IP-адреси на WAN порту роутера для доступу до Інтернету можна налаштувати доступ до вебінтерфейсу Keenetic за допомогою служби доменних імен KeenDNS (через 'Хмарний доступ'). Окрім доступу до вебінтерфейсу маршрутизатора Keenetic, ви також можете налаштувати віддалений доступ до деяких вебпрограм у домашній мережі (використання доменних імен 4-го рівня).

Починаючи з версії KeeneticOS 3.7 і наступних, це можна зробити через вебінтерфейс маршрутизатора. Додайте правило доступу в розділі "Доступ до вебдодатків домашньої мережі" на сторінці "Доменне ім'я'.

http-proxy-usb-02-en.png

Створіть відповідне доменне ім'я, виберіть клієнтський пристрій зареєстрований у вашій домашній мережі, на якому працює вебдодаток (або введіть його IP-адресу), виберіть HTTP/HTTPS протокол доступу та вкажіть номер порту TCP, який використовує вебдодаток. Ви можете реєструвати клієнтів у розділі Списки клієнтів.

Потім за допомогою веббраузера перевірте, чи доступний веб-інтерфейс USB-модему з Інтернету. У нашому прикладі модем доступний за адресою modem.myrouter01.keenetic.pro, де myrouter01 це ваше ім'я KeenDNS.

http-proxy-usb-03-en.png

Важливо

Налаштування доступу до вебінтерфейсу USB-модему через службу KeenDNS в режимі 'Хмарний доступ залежить від реалізації вебінтерфейсу USB-модему. На деяких USB-модемах доступ до вебінтерфейсу може бути доступний лише в режимі «Прямий доступ'.

У нашому прикладі ми перевірили доступ до модему Huawei E8372:

http-proxy-usb-04-en.png

Підказка

Зазвичай USB-модеми мають незахищений вебінтерфейс, до якого можна отримати доступ без логіна та пароля. Небезпечно залишати віддалений доступ до таких пристроїв відкритим. У KeeneticOS можна ввімкнути примусову автентифікацію під час віддаленого доступу через Keenetic до таких пристроїв .

Під час налаштування доступу виберіть "Захищено паролем' на сторінці 'Налаштування доступу", що з'явиться, і виберіть потрібний обліковий запис із меню "Користувачі'.

http-proxy-usb-05-en.png

Тепер, коли ви відкриєте modem.myrouter01.keenetic.pro у вашому веббраузері ви побачите вікно входу з проханням ввести ім’я користувача та пароль. Тільки після того, як ви введете 'admin' і відповідний пароль, Keenetic перенаправить ваш запит до вебінтерфейсу пристрою.

Для отримання додаткової інформації дивіться статтю Password protected remote access to a device with open Web UI via KeenDNS.

Для роутерів Keenetic з KeeneticOS версії 3.6 і нижче, цю конфігурацію можна виконати лише через інтерфейс командного рядка (CLI).

Розглянемо приклад. Виконайте наступні команди:

ip http proxy modem
upstream http 192.168.0.1 80
domain ndns
allow public
exit

де modem — ім'я для домену 4-го рівня, 192.168.0.1 — IP-адреса USB-модему (ця адреса може відрізнятися залежно від модему, наприклад, модеми Huawei часто мають 192.168.8.1), 80 — номер порту вебінтерфейсу USB-модему.

http-proxy-usb-06-en.png

Щоб зберегти налаштування, виконайте команду:

system configuration save

Примітка

Через апаратні обмеження вебінтерфейси модемів можуть працювати інакше. Якщо віддалений доступ до USB-модему не працює, спробуйте скористатися командою в інтерфейсі командного рядка (CLI) роутера:

ip http proxy {name} preserve-host

Де {name} це назва домену 4-го рівня KeenDNS. Цю команду додано до KeeneticOS починаючи з версії 2.13.

Припустимо, ви використовуєте адресу modem.myrouter01.keenetic.pro

Тоді команда виглядатиме так:

ip http proxy modem preserve-host

Потім перевірте доступ і, якщо він працює, збережіть налаштування за допомогою команди:

system configuration save

Віддалений доступ до вебінтерфейсу модема/маршрутизатора GPON

Таким же чином можна налаштувати віддалений доступ до вебінтерфейсу GPON-модема/роутера, який використовується для підключення до мережі Інтернет і за яким встановлено роутер Keenetic.

http-proxy-usb-07-en.png

Таким же чином можна налаштувати віддалений доступ до веб-інтерфейса роутера. На сторінці "Доменне ім'я", в меню Доступ до вебдодатків домашньої мережі', додайте правило доступу.

http-proxy-usb-08-en.png

Виберіть доменне ім’я, вкажіть його IP-адресу та виберіть протокол доступу HTTP/HTTPS та номер порту TCP, що використовує вебдодаток.

Потім за допомогою веббраузера перевірте, чи доступний вебінтерфейс GPON-модему/маршрутизатора з Інтернету. У нашому прикладі вебінтерфейс доступний за адресою gpon.myrouter01.keenetic.pro, де myrouter01 це ваше ім'я KeenDNS.

http-proxy-usb-09-en.png

Для роутерів Keenetic з KeeneticOS версії 3.6 і нижче така конфігурація можлива лише через інтерфейс командного рядка (CLI).

Розглянемо приклад. Виконайте наступні команди:

ip http proxy gpon
upstream http 192.168.2.1 80
domain ndns
allow public
exit

де gpon це ім'я домену 4-го рівня, 192.168.2.1 IP-адреса модему GPON, 80 — номер порту вебінтерфейсу GPON модему.

http-proxy-usb-10-en.png

Щоб зберегти налаштування, виконайте команду:

system configuration save