Skip to main content

Інструкція користувача

Використання розширювачів Keenetic в каскаді

Чи можливе каскадне або послідовне з’єднання пристроїв Keenetic? Чи можна з'єднати так: Основний маршрутизаторРозширювач Wi-Fi-1Розширювач Wi-Fi-2Розширювач Wi-Fi-3?

Можна об’єднати розширювачі Wi-Fi через Wi-Fi, але ми не рекомендуємо використовувати цей тип мережі.

daisy-chaining-extenders-01-en.png

Підказка

Якщо можливо, не використовуйте ланцюг Wi-Fi розширювачів, тому що в цьому випадку на кожній ланці каскаду буде падіння швидкості з’єднання.

На першому розширювачі, підключеному через Wi-Fi, швидкість знизиться вдвічі; на другому Extender швидкість впаде приблизно в чотири рази. Це пояснюється тим, що радіоінтерфейс розширювача функціонує як клієнт і точка доступу, тому кожен наступний розширювач має меншу менше пропускну здатність для своїх клієнтів.

Примітка

Найкращий спосіб – підключити розширювач до основного маршрутизатора або сусіднього розширювача через кабель Ethernet. У цьому випадку мережа буде працювати без втрат продуктивності.

daisy-chaining-extenders-02-en.png

Якщо прокласти мережевий кабель неможливо, ми рекомендуємо використовувати топологію «зірка», де всі розширювачі підключаються безпосередньо до основного маршрутизатора.

daisy-chaining-extenders-03-en.png

Примітка

Якщо є точки доступу з однаковою назвою (SSID) на радіо мережі Wi-Fi розширювач може підключатися до різних точок доступу. На розширювачі ви можете вручну вибрати певну точку доступу для підключення, вказавши її BSSID (наприклад, MAC address точки доступу Wi-Fi головного маршрутизатора). Як це зробити, показано в статті Прив’язка BSSID до розширювача Wi-Fi.

Підказка

Якщо ви використовуєте каскадне підключення Wi-Fi, не підключайтеся більш ніж дваo розширювача в каскад.

daisy-chaining-extenders-04-en.png

Оптимально, коли зони покриття різних розширювачів Wi-Fi перекриваються, але не більше ніж ~30%. Як визначити зону покриття точки доступу, показано в статті Як перевірити потужність сигналу та бездротове покриття мого маршрутизатора Wi-Fi?

Детальне дослідження приміщення (зйомка та нанесення на карту або план поверху зон покриття сигналу Wi-Fi від точки доступу, яка буде використовуватися) або встановлення обладнання та тестування його на місці допоможе визначити кількість необхідних розширювачів для Wi-Fi системи. Це дозволить вам побачити проблемні зони зі слабким сигналом або 'blind spots', де потрібно буде встановити додаткові розширювачі.

Якщо немає перекриття зон, клієнт відключатиметься при переході від одного вузла до іншого, не буде безшовного роумінгу.

Якщо зони перекриваються занадто сильно, клієнт не зможе визначити пріоритетність вузла на основі потужності сигналу, оскільки джерела сигналу розташовані надто близько один до одного, і між ними не буде перемикання.

Якщо розширювачі розташовані щільно, зменшіть потужність сигналу (це можна зробити в налаштуваннях Wi-Fi пристрою).