Skip to main content

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

ADSL üzerinden internet bağlantısı

Keenetic Hero DSL (KN-2410) modem/router modelleri ile telefon hattınız üzerinden ADSL ile internet bağlantısı gerçekleştirebilirsiniz. Gömülü ADSL2+/VDSL2 modemleri sayesinde, herhangi ek bir modeme ihtiyaç duymadan DSL teknolojisi ile internete bağlanabilirsiniz. ADSL teknolojisini internete bağlanmak için ana bağlantınız olarak kullanabileceğiniz gibi, yedek bağlantı türü olarak da belirleyebilirsiniz.

Not

Keenetic Hero DSL (KN-2410), ADSL2+ Annex M modunu desteklemektedir. Bu mod, ADSL2+ standartlarının bir parçasıdır ve yükleme hızını (servis sağlayıcıya doğru olan veri trafiğini) artırmaya izin verir. ADSL2+ Annex M modu servis sağlayıcı tarafında da aktif edilmişse otomatik olarak cihazınızda aktif hale getirilir.

Telefon hattınızı cihazınızın arkasında bulunan RJ-11 bağlantı noktasına uygun şekilde takın. Mikrofiltre ya da DSL splitterın telefon hattına takılı olduğundan emin olun. Bu şekilde hem modeminizi telefon hattının oluşturacağı bozulmalardan engeller, hem de telefon hattınızı modemin oluşturacağı yüksek frekanslı modem sinyallerinden korursunuz. Mikrofiltreler ve splitterlar telefon hattınızın çalışmasını olumsuz yönde etkilemezler.

'VDSL/ADSL Bağlantısı' sayfasına tıklayın. 'DSL teknolojisi' alanını 'ADSL' olarak seçin.

adsl1_en.png

Ardından, aynı sayfada, internet bağlantınız için gerekli ayarları belirtin.

Önemli

VPIVCI değerleri, Kullanıcı adı ve şifreniz genellikle servis sağlayıcı ile yapmış olduğunuz sözleşmede yer almaktadır. Bu bilgileri bilmiyorsanız, servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. (VPIVCI ve Kapsülleme değerleri eğer özel bir durum yoksa genel olarak sırasıyla; VPI=8; VPI=35; ADSL Kapsülleme=LLC şeklindedir.)

'İnternet bağlantısı için PVC ayarları kısmında' servis sağlayıcıdan aldığınız bu ayarları girin. Örneğimizde; VPI/VCI değerleri içi 8/35 ve kapsülleme değeri olara LLC kullanılmıştır.

Ardından, aynı sayfada, bu sanal kanala bir IP adresi atanması gerekmediğinden, 'IP ayarları' bölümünü, 'IP adresi yok' olarak seçin.

İnternet'e bağlanmak için PPPoE kimlik doğrulama kullanılır. 'İSS Kimlik Doğrulama' kısmında, 'Tür (protokol)' kısmını 'PPPoE' olarak seçin, 'Kullanıcı adı' ve 'Şifre' alanlarına İnternet Servis Sağlaycınızın internete bağlanmanız için verdiği değerleri girin.

adsl2_en.png

Ek ayarlar için 'Gelişmiş PPPoE ayarlarını göster' linkine tıklayın.

PPPoE yapılandırmayla ilgili daha fazla bilgi için, 'PPPoE ile internet bağlantısı' makalesini ziyaret edin.

Aşağıdaki makaleleri de incelemek isteyebilirsiniz: