Skip to main content

KeeneticOS güncellemeleri — Önizleme Kanalı

KeeneticOS 4.1

Keenetic Titan (KN-1810) için Önizleme Kanalı KeeneticOS sürüm notları

Bu kanaldaki KeeneticOS sürümleri, minimum riskle en son güncellemeleri, performans iyileştirmelerini ve yeni özellikleri ilk deneyenler arasında olma şansı sağlar. Yaklaşık iki ayda bir büyük güncellemelerle yaklaşık iki haftada bir güncellenir. Yayınlanan (Released) Kanal'daki genel izleyici kitlesine sunulmasından genellikle bir aydan daha uzun bir süre öncedir.

Keenetic Titan (KN-1810) şu anda Standart Güncellemeler destek dönemindedir ve güvenlik geliştirmeleri, yeni özellikler, işletim sistemi güncellemeleri ve hata düzeltmeleri dahil olmak üzere düzenli yazılım güncellemeleri alır.

Yenilikler neler?

KeeneticOS version 4.1 e hoşgeldiniz! Bu güncellemedeki ana odak noktamız çeşitli KeeeneticOS hizmetlerinde IPv6 protokolü desteğini daha da geliştirmektir.

  • En önemli IPv6 güncellemeleri arasında, yerel bölümler için ULA fc00::/7 adres alanının yerel örneklerinin eklenmesi, CLI aracılığıyla IPv6 ara yüz tanımlayıcı yapılandırması, geçiş halindeki IPv6 DNS trafiğinin Internet filtreleriyle engellenmesi ve ping6 komut desteği yer alır.

  • Maksimum bağımsız kablosuz ağ (SSID) sayısı bant başına 7 'ye çıkarılarak ağ yöneticilerinin modern bağlantı ortamlarının taleplerini karşılamasına olanak tanır.

  • Ağ yöneticilerinin ağ performansını optimize etmesine, kullanıcı deneyimini iyileştirmesine ve spektrumun verimli kullanımını teşvik etmesine yardımcı olmak için CLI komutu aracılığıyla zayıf sinyal seviyelerine sahip Wi-Fi istemcilerinin bağlantısını kesmeye zorlayan yeni bir seçenek mevcuttur.

  • Yeni ZeroTier istemcisi, CLI kurulumu için mevcuttur ve çevrimiçi her yerde özel ağlarınıza ve cihazlarınıza güvenli bağlantıyı destekler.

  • Geliştirilmiş SNMP uygulaması, CLI aracılığıyla OID şubelerine sınırlı erişimle birden fazla topluluk kurulumunun ve profilinin yapılandırılmasına olanak tanır.

  • Maksimum IP alias girişi sayısı 250 'ye çıkarıldı; bu, birden fazla harici IP adresi ve çoklu NAT kuralıyla İnternet bağlantıları kurarken daha fazla esneklik sağlıyor.

  • Artık WireGuard VPN 'de eşler (peer) için temel bağlantıyı belirlemek mümkün, böylece hassas tünel trafiği yönetimi mümkün olmaktadır.

  • XFRM arayüzü uygulaması, IPsec VPN site-to-site trafiğin, örneğin bir İnternet bağlantısı olarak kullanım için güvenlik duvarı kurallarını ve yönlendirme tablolarını takip etmesine olanak tanır.

Desteğiniz ve topluluğumuza olan katılımınıza değer veriyoruz. Değerli geri bildirimleriniz, Keenetic'i sürekli olarak iyileştirmemize yardımcı oluyor. Herhangi bir sorunuz varsa, betayı tartışmak, sorunları bildirmek veya geliştirme ekibimizle iletişime geçmek istiyorsanız, lütfen forumumuzu ziyaret edin. Keenetic'i seçtiğiniz için teşekkür ederiz!

KeeneticOS 4.1.2

18/03/2024

Yenilikler

KeeneticOS 4.1.1

07/03/2024

Geliştirmeler

Düzeltmeler

KeeneticOS 4.1.0

21/02/2024

Geliştirmeler

Düzeltmeler

KeeneticOS 4.1 Beta 4

07/02/2024

Yenilikler

Geliştirmeler

Düzeltmeler

KeeneticOS 4.1 Beta 3

19/01/2024

Yenilikler

Düzeltmeler

KeeneticOS 4.1 Beta 2

21/12/2023

Düzeltmeler

KeeneticOS 4.1 Beta 1

13/12/2023

Yenilikler

Geliştirmeler

Düzeltmeler